Autók » Ford » Mondeo (2007-2015)

Mondeo 2.0 TDCI Titanium

Nagy autó kis fogyasztással

Minden napi munkába járásra használtam.(napi 120km)Kényelmes volt és a fogyasztásával is meg vagyok elégedve (szempont volt a választásnál a kedvező fogyasztás!)Az autórádió nem túl jó minőségű (sok adó rosszul jön be!-más márkánál ez nem volt)Az "A" oszlop nagyon széles,ezért korlátozza a kilátást,ami miatt elgázoltam egy biciklist is!(szerencsére nem lett nagy baja!)A tolatáshoz tényleg szükséges lenne tolatóradar,mert hosszú kocsi.
Dinamikus autó,előzés nem okoz problémát.Az utazósebessége 110-120 km/h,"nem lehet" vele lassabban menni.Az igaz,amit mindenki ír,hogy az ötödik ajtó nyitásakor az ember nyakába ömlik az összes víz esőben - de meg lehet szokni - félre kell ugrani! :-)

- Néhány ezer km-nél ledobta a turbócsövet,amit szerencsére gyorsan lehetett orvosolni.Gyakran kiégett valamelyik oldali első tompított égő. 120000 km-nél bal első kormányösszekötőt kellett cserélni. - 150000 e km. környékén kellett elülső fékbetéteket és féktárcsákat cserélni. - Ekkor tájt eltört a vezetőülés egyik tartó drótja,ami kiszúrta a kárpitot hátul. A vezetőoldali ablak nem húzódik fel autómatikusan.(lefelé müködik)

Ford Hovány Szeged.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2009