A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Mondeo (2007-2015)

Mondeo 2.0 TDCI KOMBI GHIA+ 

Az ítélet értékelése
4,3(4 db)

A sportos családi szállító

Szöveges ítélet

Elég sok rostán ment keresztül, mire kiválasztásra került. A 27000 km utáni képem a később említett hibát leszámítva abszolút pozitív.
A csomagtér valóban hatalmas, amit én nagyon szeretek, az én feleségemnek is gondot okoz telepakolni (!). Nagy, kényelmes a 4 fős család szuperül elfér benne, bármerre is megyünk, bármit is viszünk. A parkolás természetszerűleg jóval nehezebb lehet mint egy SMART-tal, de eddig még nem okozott komoly gondot. Nem beszélve arról, hogy két Smart is elfér belül, plusz egy a tetőn(!)Az első-hátsó parkolóradar nagyon nagy segítség ebben. Hosszú távon egyszerűen fantasztikus, de a városban sem okoz gondot. A tempomat nagyon jól működik, tényleg élvezet használni. Az általános véleménnyel ellentétben nekem tetszik a GHIA belső, a világos bőr egyszerűen szuper. A műanyag betétek a kocsiban sötétbarnák, talán ezért nem adják azt az olcsó giccses hatást, amiről már többen beszéltek. A bőr tisztán tartása már más kérdés, de úgy gondolom remek tisztítószereket használok, egyenlőre ez még nem probléma. A várakozásommal ellentétben a csomagtartó burkolata is világos krémszínű, így azonnal be kellett szereznem egy gumi csomagtértálcát, ami nagyon hasznos dolog és abszolút nem volt drága. A gyári eredeti, csúszásgátló betétekkel 11.000 Ft volt.
Az autó menettulajdonságaival elégedett vagyok, erőlködés nélkül gyorsul, autópályán siklik, mint egy vonat a sínen (a francia TGV-re gondolok, nem a mucsajröcsögei pöfögőre!). Símán viszi a 200 km/h-t, a padlógázt még nem próbáltam. A kanyarokban abszolút stabil, a vonat effektust tudnám ismét említeni.
Az erős esőzés hátrányait én is tapasztaltam. A bal oldali visszapillantó tükörben, erős esőzésben, autópálya tempónál(!) nem látok semmit. Ez sávváltásnál okozhat gondot, tehát fel kell rá készülni. A csomagtartó nyitás is macera, figyelni kell egy kicsit.
A másik gondom a rövid szervízintervallum (1 év vagy 20 ezer km. (Renault: 2 év, 30 ezer km!)

Hibalista

- 1. Az új üzemanyagtöltő rendszer egyik része csöve(?) repedt/tört el, tankoláskor egy kis üzemanyag kifolyik. Ez már az első tankolás óta így van. A szervíz a pótalkatrészt megrendelte, garanciális cserére várunk.
- A csere megtörtént, de mint kiderült az új üzemanyagtöltő rendszernél nem mindegy, hogy hogyan áll a tankoló pisztoly tankolás közben. Ha felfelé van feszítve, akkor nem lehet tölteni, vagy kifolyik. A szervízben rajzot is mellékeltek a helyes "pisztolytartásról". Mindezek ellenére tankoláskor az első "katt" után nem szabad tovább tölteni, mert úgyis kifolyik a túlfolyón.
-
- 2. 4600 km-nél a fedélzeti számítógép olajcsere szükségét jelezte, mellyel szemben a szervízben értetlenül álltak. Az olaj szintjének és minőségének vizsgálata után kiderült, hogy minden rendben van. Elmondásuk alapján nem én voltam az egyetlen ügyfelük ilyen problémával. 16000 km körül újra jelentkezett a probléma, a szervíz garanciábna cserélte az olajat és az olajszűrőt. Azóta semmi gond.
-
- 3. Észrevettem, hogy egy kicsit jobbra húz. A keréknyomás rendben volt, elvittem a szervízbe, ahol - ha jól értettem mivel Olaszországban voltam - felcserélték a kerekeket. Furcsának tűnt mint megoldás, de azóta OK.

Ide hordtam szervizbe

Olaszország, itt nem kompetens, de az olasz mentalitást is figyelembe véve, semmi probléma.

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 27000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Laguna 2.2 dCi Grandtour Következő autója? Talán S-max, de az messze nem tűnik ilyen kényelmesnek
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (7.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Mondeo 2007 (2007)

További ítéletek (83 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)