Vegyétek és szeressétek, hosszútávú kapcsolat
Tavaj ősszel cseréltem le Audi A4-esemet, mindenki hülyének nézett, dehát kellet egy nagy auto. Na ez az. Combi, lehajtható ülések (elég egyértelmű), hatalmas rakodó tér. Az ülések oldaltartása kiváló, ehhez jön még a remek futómű, ugyan a sportos vezetés hamar szétnyírja a lengés csillapítót. A motor ugyan hidegen egy kicsit hangos, de ha egyszer felmelegszik, halkabb egy benzinesnél. A teljesítményről meg ne is beszéljünk. Az én álmom egy 136 lovas volt és úgy is lett. Na persze egyes-kettesbe ne várjunk benzineshez hasonló pörgést, de harmadiktól iszonyatosan húzza a csaknem két tonnás kasznit. 90-nél egy ötödik és meg sem áll 180-190-ig, ahol még nincs vége. Sikerült majdnem 220-ig kipörgetni (gyárilag max. 215, úgyhogy stimmel). És mindezt 7 literes átlaggal, ami télen néha felmegy 8-8.2-ig, de nyáron visszaesett már 6.3-ra is, ami persze a vezetési stílusunktól is függ. Hát elmondhatom, hogy nekem igencsak ólmozottak a lábaim, ráadásul sokat járok hegyek között, ahol abszolút ki lehet használni mind a motort, mind a futóművet.
Néhány hátrány: a xenon nagyon lehord, amin persze lehet állítani. Az automata klíma elég faramuci, nem mindig azt nyújtja amit szeretnénk, de legalább a teljesítményből nem vesz vissza. A váltó néha akadozik, traktoros, de ez is szokható. Hideg motornál eléggé zörgős. Az audi után keménynek tűnik a szervó.
Bárkinek ajánlhatom.
Az előzőekhez képest eltelt kb. 1,5 év. Nem változtatok az álláspontomon, a Mondeo még mindig jó autó. Azóta a km számláló megüti a 190.000-et. Annyit azért be kell vallanom, hogy 160.000 környékén elszállt az egyik befecskendező, amit egy az egyben cserélni kell, a költsége kb. 120.000 Ft. Sebaj, ha minden hónapban félretesszük azt a pénzt, amennyit egy Citroenre költenünk kéne, még spórolunk is!
- Légkondi szíj, hátsó lengés-csilu, 160.000 km-nél befecskendező a 4. hengernél
Ismerős
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | A4 1.6 | Következő autója? | Majd ami tetszik, mint p.l.: Mondeo, az új. |
Verdikt | (8.1/10) |