Szerettem,szeretem!!!Aki megvette is szereti!
2010 nyarán vettem hosszas keresgélést követően(kb 4 hónap),törés,sérülésmentesen,vezetett szervízkönyvvel,igaz kereskedőtől,de kinyomoztam az első tulajt,leinformáltam mindent amit lehetett.Mindenki féltett,mondták a sok okosságot:ha kimegy a kettőstömegű,nagy nyomású stb.Tény:nincs költségmentes autó,de aminek van (volt) gazdája,nem "helló fönök" típus,illetve nem cégautó amit mindenki üt vág,akkor nyugodtan meg lehet venni,és élvezni!Igaz családtag volt nálunk 4 évig,hatalmas csomagtartó,nagyon dinamikus motor,és hihetetlen fogyasztás!Jött a sok értelmes benzines és gázos autót fenntartó "szakember" hogy a fogyasztáskülönbséget majd ráköltöm az alkatrészre,de 4 év alatt kb 150.e.ft-ot költöttem rá ,és akkor a szervízeket is beleszámolom.Aláztam már meg májer Bmw-t lámpánál,gondolta kis Ford mit tudhat,de otthagytam,csodálkozott is a bajor.Pályán megrakva csomagokkal,tetőcsomagtartón szörf,ésszel hajtva 4,5!!!! liter!Na nagy okos benzinesek,erre varrjatok bomgot,meg gázos kocsival rohangálók,ebbe ha ne adj isten belémjönnek nem én leszek az augusztus 20-a tüzijáték!Nos szerettem ,szeretem is mind a mai napig.Volt kb eddig 40 autóm vegyesen,de a Mondi mindet fölülmúlta.Tény,3 napja eladtam,de tudom jó kezekben van.Beleszerettem a Clk Mercedesbe,most épp vadászom egy igazán jóra,aki méltó utódja lehet a Mondinak.Szóval ,no para,ha nem agyonütöttet veszel,tekert órájút ,céges szemetet,akkor csak tankolsz bele és kész!6 sebességest szabad venni,mikor pályán beteszed 6ba,130-140 nél,és erőlködés nélkül épphogy megmozdul a fordulatszámmérőd,az jó érzés,és tudsz előzni vele,ok nem 250 Le-s autókat,de nem nézik ki belőle milyen dinamikus.Egy tank gázolaj 1000-1200 km is kibír,kedves benzinesek,és leendő tüzijáték gázosok,ez a valóság,tessék irígykedni!!
Láncos motor,a Jaguár dízel szériában (2,0) ugyanez van ,csak csicsább kívülről.Az alkatrész hozzá nem horror,meg kell neki adni a jót,főleg gázolajszűrőből,mert arra kényes.Egyszer nem hagyott cserben,mindíg elment ahová akartam.Nagy tágas (110 kg vagyok,és kényelmesen elfértem benne),csomagtartója már-már kombi szerű(csapott hátuljú).
Sokan szidják ,láttam iszonyat rossz ítéleteket,erre azt tudom mondani,nem a legolcsóbb kocsit kell választani!Meg kell nézni a volt tulajt!
Mikor én is kerestem ,néztem kb 20 Mondit,de mikor néhol megláttam a kisebbséget,nos ......Hasonló a túl fiatal eladó,kb 20 éves pilóta,szétzselézett haj,szétpirszingezve,szétültetett Mondeóval,nos ő nem azért adja el mert jó...
Jó kocsi,szinte már unalmasan jó,szerelőt csak kötelező szervízekkor látott az enyém,előtte 5 ös Bmw-m volt,2 hetente szerelőhöz rohangáltam vele.
Ha kifogsz egy jót (mint ami az enyém volt) nyugodtan lehet a kocsi mellett félre tenni,takarékoskodni.
Nem vagyok egy nyugdíjas vezető,fogalmazzunk úgy :sokszor nem tartottam be a 30-as táblánál:)
A kocsi megítélése tapasztalataim szerint:aki felvágni,villogni akar,az ne vegyen Mondeót,ez egy családi kocsi,ami megy mint a távirat,nem eszik szinte semmit,de nem sportkocsi.
Lehet később megbánom hogy eladtam,de Clk....
- 1db futóműszilent,és ékszíjtárcsa csere
Debrecen-Józsa Nagy Pisti mester,kitűnő szakember!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | fos e 39 | Következő autója? | Clk,remélem beválik típus:) |