Szeretjük
1 évesen vettük márkakereskedésből, használtan, viszonylag jó áron. Az előző 1.6 os benzineshez képest csodálatos érzés volt eleinte a motor, de aztán hozzászokik az ember. (Nem hinném hogy a kocsi hibája). Alapvetően semmi baja nem volt a kocsinak az 2 éves koráig. Ebből 1-et volt nálunk. Egyszer kopogott valami a hátsó futóműben, de állítólag csak egy vezeték tartó cső csúszott ki a helyéről, visszarakták, azóta semmi. Elmúlt a garancia, nem zár a hátsó ajtó, és az ablakmosó motor bekrepa. 40e-ért a márkaszervíz megcsinálta. Úgy gondolom belefér. És igen a magyar utak ritka szarok, az autó még nincs három éves, és az elsőfutómű gömbcsuklói igen szépen kattognak, pattognak. Ugyanez a hiba az előző autónál 5 év után jött elő. Az autó belűl igen tágas, hátul is kényelmes, elől is tágas. Nem vagyunk nagy darab emberek de télen kabátban sem nagyon érünk össze az első űléseken a mellettem ülővel. 5 ajtós verzió, a teljes hátsó ablak nyílik ugye, az amúgy is igen nagy csomagtartóba iszonyatossan kényelmesen lehet bepakolni igen sok minden.
Egyszóval szerintem egy igen jó autó, nem is vészesen drága. Egyenlőre csak ajánlani tudom. Ja a fogyasztás, dízel létére megpörgetjük rendesen és szinte csak a városban használjuk így szerintem elfogadható, természetesen ha néha kimegyünk a városból felére csökken az átlag. Mégegyszer szerintem egy jó és szerethető autó. De ha már 2.0 tdci inkább a 140-LE verziót érdemesebb választani.
- hátsó ajtó központi zár, nem zárt az ajtó
- ablamosó motor csere
- hátsó futómű, valami cső kicsúszott a helyéről és kopogott, elvileg csak vissza kellett rakni a szervízben
- első futómű gömbcsuklók kopognak
Ford Piramis
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |