Száguldó hotel 4 keréken
A gépet használtan vettem Budaörsön a Tip-Top 2003 Kft.-től. Ők 3 nap alatt felszámolták a telepet mikor 2006 januárjában összefésülték a vámosok és az apeh nyilvántartását. Vételkor 35e -t mutatott az óra, ők azt mondták német az autó, de olasz a szervízkönyve, mert Rómában futott. Az első, hátsó lükhárító lett fényezve rajta. Azóta eltelt 3 év és 61000 km. Minden kétségem eloszlott, hála isten,nem egy visszatekert órájú autót sikerült kifognom.
3 év alatt a kötelező szervizekben a kopó alkatrészek (fékbetét) olajak, szűrők kivételével semmit nem kellett cserélni. Egyedül ez az ékszíjtárcsa zörgés jelentkezett, de ez típushiba.
Az autó kuplungja megszokást igényel, mert nagyon lent fog. Kezdetben sokszor lefulladtam vele ha hirtelen akartam kikanyarodni vele a kereszteződésben, pedig nem vagyok béna. 6 sebességes váltoja van, ami egy áldás. 130 km/h-nál 2000 -et forog a motor. A fogyasztását 3 éve folyamatosan nézem 5,7-6,4 között szórnak az adatok. 195 a végsebessége. Bár az enyém a gyengébb motoros de, bekapcsolt klímával 3 személlyel megpakolva is lehet vele visszakapcsolás nélkül előzni. Nagyon jó vele hosszú távon utazni, mert a nagy kényelmes ülésekben nem fárad az ember. A Trend felszereltésg nekem elegendő volt, a magnós rádiót kéz alatt lecseréltem egy gyári 6-os CD váltóra. Ez sok kellemetlenséget okozott. A beszerelése nem volt zökkenőmentes, mert a trend és a ghia középkonzolja csak kívülről azonos. A hifit bele kelltt faragni, szó szerint. Ha 6 CD-t töltök bele akkor nem mindig szereti kiadni. Ezt ki lehet védeni azzal, hogy az ember csak 5 CD-t táraz be, így mindig ki is lehet venni őket.A futóműve kifogástalan, jól fordul, stabil, kényelmes hajó. Mivel sok van belőle és nem felvágós autó, ezért olcsón lehet hozzájutni. Tartós, kiváló minőségű autó. Sajnos az új mondeo nekem nem jött be, ezért megvárom a Kugát.
- 80000 km-nél elkezdett valami rezegni, zörögni a motortérben. A szervízben felvilágosítottak, hogy ez egy típushiba ami 80-100 e km között jelentkezik. Az egyik ékszíjtárcsa rezeg, de a hangon kívül mást nem okoz. Ennek cseréje 35-80 e Ft között van (szerviztől függően) Más még nem romlott el rajta.
Auto-Nexus Veszprém (ők a legkorrektebbek, Érdről is ide járok!)
M1 Autoplanet (ide biztosan nem megyek többet.)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Astra F, H | Következő autója? | Ford Kuga |