Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo ST220

ST220

Pozitívumok:
Nagy, kényelmes, egyedi és szép autó tele extrákkal. Mondeoból rengeteg van, de az ST220 elég ritka. Mára az értékét elveszítette.
Fűthető Recaro bőrben ülünk, duruzsol alattunk a V6, 18 collos kerekeken gurulunk. Mi kell még?

Negatívumok:
Az autó erejét nem lehet kihasználni. A rissz-rossz magyar utakon figyelni kell a kátyúnak nevezett árkokat és szakadékokat a nagy kerekek miatt. Parkolásnál észnél kell lenni, mivel az első lökhárító hosszan előre nyúlik, és igen alacsonyan van. Mindenki a fogyasztást kérdezgeti, mintha nekik kellene tankolniuk...

Az autót használtan vettem nem kevés kilométerrel. A meglepetések elkerülése érdekében Ford szervizben átvizsgáltattam, ahol közölték velem a hibákat és adtak árajánlatot a javításra is. Azt gondoltam, hogy teljesen nyugodt lehetek, hiszen az autó minden porcikáját megvizsgálták. Nagyon korrektek voltak, mert beengedtek a műhelybe és a szerelő véleményét hallottam, nem csupán egy papírlapot kaptam. Az átvizsgálásból sajnos kimaradt a központi zár, ami természetesen nem működik, de azóta orvosolva lett. Az állapotfelmérést mindenkinek ajánlom használt autó vásárlásnál. Ne sajnáljuk azt a tízezer forintot.

Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve. Annak ajánlom aki megfizethető, de nem tömeg autót szeretne. Egy élmény vezetni. Nem kell fel-le váltogatni, elég csak megpöccinteni a gázpedált egy előzéshez. A kormánymozdulatokra egyből reagál, mintha odaragasztották volna az úthoz. A nyomvályúkat nem szereti, ott kapaszkodni kell a kormányban.

- Központi zár - Karter tömítés - Váltótartó - Szilentek - Generátor

Ismerős

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? Mondeo II. Következő autója? Mercedes-Benz S-Classe
Verdikt (7.7/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)