Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.2 TDCI Titánium X (ST)

Porlasztócsúcsok versus magyar gázolaj?

Mindent megadtam az autónak, ami kellett. 0 km-től csak OMV-ben és Shell-ben tankoltam - többen mondták, hogy nem mindegy hol tankol az ember dízelt. Évente szervizeltetem, olajcsere, szűrők stb, pedig csak 9000 km/évet megyek, azt is csak hosszú útra és külföldre, a napi szaladgáláshoz van egy másik autóm. Kb. egy hónapja indítás után egyenetlen lett az alapjárat és füstölt, majd bemelegedve 1200-as fordulaton csörgött a motor és rángatott is (hidegen, melegen "csak" csörgött). Két porlasztócsúcsot rossznak találtak, de javasolták a négy cseréjét. Állítólag nem megfelelő üzemanyagot tankoltam és ilyen 200 km-re innen nyugatra soha nem fordul elő. A szerelő szerint viszont a 2006-ig gyártott Mondeo-knál a porlasztócsúcsok cseréje 20-180000 km között előjön és gyakorta szükséges. Hát én eléggé az alsó határértékhez közelítettem, ami erősen lehangoló. Az autót eddig nagyon szerettem, nagyon megy, a gzápedált kivéve kényelemes, a futóműve nagyon jó, bár a peres gumik azért érzik az utat. A fogyasztás nagyon jó (a computer 6.0-t mutat, szerintem a valóságban ennél valamivel többet fogyaszthat, de különösebben nem mérem, kb. 800 km-t megyek el egy tankkal). Most elég csalódott vagyok, emellett pedig megingott bennem a bizalom is, tehát erősen gondolkozom egy másik márkában. Még valami: a hátsó helyzetjelző lámpák elég gyakran elmozdulnak és meg kell igazítani, hogy mind világítson, a SONY rádió/CD viszont nagyon jól szól.

- Prolasztócsúcsok (41000),

Auto Nexus Kft. / Veszprém. Korrektek és segítőkészek, de csere autót nem adnak. Nekem kellett megoldanom a városból a városon kívül eső szervízbe az utat (busz sincsen) és vissza.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004
Előző autója? Opel Vectra Következő autója? Opel Insignia?????
Verdikt (6.2/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)