Országúti ragadozó
Az autót kereskedésből vettem, Franciaországból lett behozva. Szervízkönyv minden szép és jó, kipróbáltam, megvettem. Eddig mentem vele 5000 kmt másfél hónap alatt, bajom nem volt vele eddig! Vétel után 1ből elvittem 80ezres szervízre, mivel 79ezervhányszáz volt benne, gondoltam lepecséltetem a 80ezres szervíznél. No hát ott kiderült, ami májusban 60ezernél volt szervízkönyvben lepecsételve, abban a hónapban a francia gazda 98ezerkmnél cseréltetett garanciában gázolajszűrőt... jó ez sajna a magyar kereskedőt írja le(szervízkönyvet is hamisítanak...)! mindenesetre lehet benne 120ezer km, és semmi baja! Előző autóm Opel Astra 1.8as benzines volt, az autópálya 160as tempónál már igencsak megette a maga 10-11 literét 100kmen. Ennél sajnos a fedélzeti számítógép nemigazán azt az értéket írja, amit éppen fogyaszt is, ezért mindig utánna számolok 2 tankolás között mennyit is eszik. városi használatban + autópálya 150-160nál(néha becsusszant a 200 is) 2 tankolás között 6,8, 7 liter jött ki(sportosan vezetetek). 1szer próbáltam ki, téli viszonyokban, "szabályosan" közlekedve, 6,26L re jött ki az átlagfogyasztás. De el tudom képzelni, hogy hosszútávon le lehet vinni 6 liter alá is. 1,5 tonnás, 2000ccmes autóhoz képest nagyon jónak találom ezt! Menetteljesítményre, 125LEs volt az Astra, ehhez képest 100ig biztos megfogta volna, de 100 fölött nagyon dúrván viselkedik ez a dízel! Családban van még 1 Mondeo, rokonságban, ismerősök között is előfordul 3-4, nincs gonjuk vele... Kényelemben annyi, hogy astra sport változat volt, de ennek az ülésnek jobb az oldaltartása, meg kényelmesebb. Ghia felszereltség, kikapcsolható ESP, napfénytető, tolatóradar, krómcsomag, stb szinte full extra bőr, automata, meg navi kivételével. Ebben az árkategóriában hasonlóan felszerelt, fiatal dízelt nem találtam. Kötelező biztosításom ugyanannyi erre, mint az Astrara volt. Ja és még annyi, hogy ne higgyenek a látszatnak, ilyen autót azért vesz az ember, hogy mennyen vele, nem azért, hogy garzsában tartsa!
- még semmi
Ford Solymár