Nekem való útitárs
Először is leszögezném, hogy az enyém Magyar autó, leinformáltan vettem. Sokat olvasgattam a Népítélet Mondeo rovatát és sokan kritizálják a tipust, közben kiderül, külföldi autóról van szó aránytalanul kevés kilóméterrel. Külföldön nem vesznek diesel autót évi 20-30 ezer km futásteljesitményre, ott 60-80, nem ritka esetekben 120-ezer kilométert kap az autó egy év alatt, majd begurul a 300-400 ezer kilométeres trágya magyarországra, lesz benne 60 ezer hirtelen, majd kezd meghibásodni és jön a fika, hogy milyen szar a Ford, ilyen kevés km-el elromlik. Lássunk már tisztán!!!
Én ugyan vásárláskor nézegettem mást, de nekem ez a legszebb autó kivül belül egyaránt, aminek még az ára is reális. Most még a kapcsolatunk elején nagyon szeretem, bár a minap volt egy 126000 forintos műtét rajta, a kinyomó csapágyat és a lenditőkereket kellett kicserélni, de ezekről tudtam a vételnél másrészről meg kopó alkatrészek, tehát nem méltatlankodok, mert ezzel az erővel mondhatnám hogy szar az autó ha elkopik a fékbetét.
Menet teljesitmény szuper, megleptem már vele pár nagyszájú Mercist, meg BMW-st, de nem hajtok általában, igy a fogyasztás meglepő 5l/100km körül alakul, ami engem is meglepett. Nagy előnye a füthetö első szélvédö. Mig télen mások kapirgálják a szélvédöt, én csak megnyomok egy gombot, majd egy perc mulva lecsúszik a jég az üvegről. Futómü, kormány nagyon pontos, a gyári Sony 6000es audió rendszer, szerintem kiváló, eddig minden utasom megjegyezte milyen jól szól. Belátom még nem használtam sokat, de eddig rosszat nem tudok róla mondani, majd idővel update-olom az irkafirkámat és megosztom a rosz tapasztalataimat is ha lesznek.
- Lenditőkerék, kinyomó csapágy
Simő-Székesfehérvár