Nagyon jó autó - presztízs nélkül
Szerettem: nagyon jó, nyomatékos motor, 1500-as fordulattól már-már sportosnak is nevezhető. 1500 alatt (egyesben, kettesben) kissé lomha, de magasabb fordulatszámnál vagy sebességfokozatnál az ülésbe nyomja az utast. A kultúrált futómű a másik nagy erénye. A Titanium X egy szinte full extrás modell, amely rengeteg - valóban hasznos - kényelmi elemet vonultat fel, amelyek kivétel nélkül működtek is. Értékéhez képest viszonylag alacsonyak a casco biztosítási tételek (havi 10e Ft - Uniqa).
Nem szerettem: a fényezés elég sérülékeny. A vezetőülés-lap hossza nekem (188 cm magasság) rövid, ami hosszú távon (2-3 órai vezetés után) kényelmetlenné teszi az amúgy tágas autót. Az osztott klímát és az MP3-lejátszót nagyon hiányoltam. Sajnálatos, hogy bár az autó a jó ár/érték aránya miatt közkedvelt a vállalati autóflottákban, kevés presztízzsel rendelkezik.
- 1. A károsanyag kibocsátás csökkentéséért felelős valami kütyü, ami - így mondták - a kipufogó gázból visszavezet valamennyit az égéstérbe (de nem a turbó!). Ez elromlott, és amíg a probléma oka ki nem derült, a motor kontroll-lámpája sűrűn világított, ilyenkor a motor teljesítménye csökkentett üzemmódra állt át. Idegesítő volt, mert motor újraindítás után "eltűnt" a jelenség, ezért először kontakthibára gyanakodtak. Garanciában, korrektül cserélték. - 2. A fényszóró mosó hibáját, amely feltehetően a gyenge minőségű mosófolyadéktól származott, egy pedagógiai dorgálás kíséretében, garanciában javították. - Az autó megbízhatósága gyakorlatilag az eddigi (szintén újonnan vásárolt) japán autóim megbízhatóságával vetekedett. Szemben a korábbi Opel Vectra B-m (1997, 1,8 benzines) megbízhatóságával. - Az autót 4 év/150e Km-es kiterjesztett garanciával vásároltam anno. Ezt a plusz 150e Ft-ot - a fentiek tükrében - akár ablakon kidobott pénznek is tekinthetjük, mindenesetre a kocsi eladásakor (épp a 4 év lejárata előtt 1 hónappal értékesítettem), azért a még garanciális autó vonzóbb volt a vásárlóknak, és én is nyugodtabb voltam a 4 év alatt.
Auto Fort Könyves K. krt. Igazából semmi probléma. Kissé fásult kiszolgálás. Elfogadható árak.
Auto Fort Váci út. U.a., mint a másiknál.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Almera | Következő autója? | RX400h |