Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 1.8 Trend Kombi

Nagy marhaszállító

Persze a nagy marha én vagyok. Megfelelt volna nekem a feleségem Cordobája örökre, hisz csak az anyósülésen fértem el 120 kilómmal és 196 centimmel. Annál jobb meg nincs, amikor az embert szállítják. Aztán kicsit szar érzés fogott el amikor meg kellett állni a gyereket szoptatni, amit ugye csak az asszony csinálhat én meg bambulok ki az anyósülésről. Előtte 7 hónapos terhesen már az asszony se fért el a kormány mögött(cseréltünk a családon belül egy fabiara fél évre. Érdekes abba belefértem, 4 irányba állítható kormány rulez...).Szóval egy használt benzines kombit választottunk a Petrányinál(hogy mennyi visszapörgetett, szervízkönyvel nem rendelkező, de "csak 60.000-et futott" szart néztünk meg előtte! A rétegvastagságmérő aztán mindnél másról mesélt. Az egyik majdnem bepalizott, a Petrányinál derült fény a
turpisságokra(körben mindenütt ujra volt fényezve...). Aztán körülnéztünk ott is ha már ott voltunk, meg is találtuk.) A tulaj engedett is az árból csak vigyük.

Moby Dicknek hívjuk: fehér kombi....

Kényelem:
- deréktámaszos, kemény ülés
- 4 irányban állítható kormány
- kartámasz a megfelelő helyen.
- A kombi forma miatt a hátsó ülésen is kiegyenesedve tudok ülni, (a kollégák 5 ajtósaiban már görnyednem kell hátul.)
- Minden belefér, az anyósom sem tudta telepakolni, pedig keményen próbálkozott.
- 4000es magnós rádióját soha se fogják belőle kilopni. :-) Olyan 25 éves dizájnja van, dehát retro a divat. Rádiója jó, úgyis csak azt hallgatom. Kár, hogy kormányról nem irányítható.

Költöztettem vele az egyik haveromat: ledöntött ülésekkel a fél lakása belefért. Míg a 2003as Ignisébe nem sok minden. Valamint az utazási komfortját is csodálta, az Ignise jóval le van maradva(szerinte, persze kategóriakülönbség is van de árkülönbség nincs. UPD: azóta cserélt egy új Octaviára. Mondom neki, látszik hogy bankár vagy,simán fizeted az első 3 év 50%os értékvesztését. Az Ignist 1.25ért számították be.).
- A manuális klíma nekem OK.
- Télen hamar befűt.
Motor: 125 Le, 160ig jó, annyival is max előzés közben megyek.

Város: 12 l(az asszony versenyez vele a lámpáknál, nomeg másfél tonna és persze Bp, aki kevesebbet mond az hazudik.) tankoláskor mindig a dízelesek porlasztócsúcsaira gondolok...:)
országút: 8L. Átlag: 10.

Fék, kormány futómű: lehet hogy van jobb, de minek? :-)

Ja és www.mondeo.hu rengeteg hasznos info.

2008.02. update: majd 3 éve van meg. Eddig nem várt hiba 1, a termosztát elszállása volt. Drága, mert egybe van építve valami más kütyüvel, 16 ezer+munka. Minden más kopó alkatrész volt. Aki ilyen autót akar, az évi 100e forintot ne sajnálja a szervizeltetésre, a kopó dolgok cseréje meg az átnézések elvisznek ennyit szakinál. Vagy a műszaki, vagy ha erre se kell költeni, akkor elkopnak a gumik... :)
A gép még -remélem -évekig marad. Most jön bele a 2ik gyerek. :)
Rájöttem hogy sokkal kényelmesebb, ha kicsit megemelem az ülést és nem tolom teljesen hátra, így 500 kilómétert elmegyek kényelmsen, nem miattam kell megállni, pattanok ki belőle az út végén.

Mivel fehér, néha az az érzésem rendőrautónak hiszik , annyira készségesen engednek el...

- semmi, nem azért vettem.:-) Illetve egyszer kigyulladt a check engine, a szervíz szerint a kipuf visszavezető adott fals hibaködot. Azóta se volt vele.
- Illetve most lesz cserélve a függőleges kutyacsont. 2006.06 Update: megvolt, 2őt is cserélt a szerelő 16 ezer anyag. Ősszel fékbetét és tárcsa csere elöl biztos, hátul mégnem: lesz egy 100as, kb. :)
- 2008.02: check engine évente kigyullad, a riaztó immobiliser része okozza, nem is sietek vele kiüttetni

maszek a Hungária krt-on, kicsit kell várni de jó, olcsó, nem átbaszós. Fordos barátaim ajánlották.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző autója? cordoba Következő autója? valami ford
Verdikt (7.3/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)