Moni, a gázos csaj
118 ezerrel vettem es azota sem bantam meg. A Ghia felszereltseghez tartozo ullesfutes a nejem es az en kedvencem, ami a mostani hidegben ertheto is. A benzines motor nem volt nagyon falank, de az eves megtett kilometer miatt megerte kettos uzemure alakitani es kapott egy gaztartajt a potkerek helyere. Az atszereles 250 ezerbe fajt, viszont 170 Ft-ert tankolom a gaz literjet es 1 literrel eszik tobbet, mint elotte.
Atszamitva megfelel 5,8 literes benzinfogyasztasnak. A teljesitmenyen nem erzem, hogy valtozott volna valami, 200-ig probaltam mar (Nemet autopalyan) es akkor is szepen ment.
A futomu stabil, jol iranyithato, a Pesti utakat szepen simitja. A nejem jobban szereti vezetni, mint az elozo Astrankat, mert konnyebben tudja iranyitani es stabilabban fekszi az utat.
A 2-es benzin motor nem a Paksi eromu, de a 147 lo eleg a lenduletes vezeteshez. Ne varjon senki tole ulesbepreselo gyorsulast, de az atlaghoz kepest szepen szedi a sonkait.
Eltelt 1,5 év és elgurult 32ezer km. Meg mindig kitart a szimpatia es a gazhajtas is bejott anyagilag. A viszonylag kis tartaly hatranya az (potkerektartaly), hogy 400 km utan gazkutat kell keresni, de a kuthalozat egyre fejlodik es ez egyre kisebb problema.
Pozitiv meglepetés volt a nyaron, hogy Horvatorszagban az autogaz ara fele-2/3-a az itthoninak es ez rendesen csokkentette az uzemanyag koltseget.
Az auto festese az, amivel nem vagyok kibekulve. Nagyon puha a gyari festek es eleg konnyen serul, ami a Bp-i parkolokban megbosszulja magat, egyre tobb rajta a karcolas es a folt.
2 hete beszelgettunk a nejemmel, h auto csere mikor legyen, erre O: "Monit nem adom!".
Tehat marad a haznal meg egy ideig.
- Hátsó szilentek csereje 120 ezres szerviznel + a szokasos kopo dolgok: 80ezer.
- Magno fejegyseg tisztitas János Mesternél: 3 ezer.
- + az elozo tulaj kicsereltette a szivosor muanyag reszet.
- 140ezres szerviz, hatso fekbetet es tarcsa, elso fekbetetek, olaj es szurocsere. 10+ anyag koltseg.
- Nyari gumik jonnek legkozelebb, 80ezret szanok ra.
Magan szerviz a 13-ik keruletben. Korrektek es azt cserelik csak, amit kell.
Gazszerviz Gyongyoson.
Javult roluk a velemenyem, amiota nem a tulaj viszi a szervizt, azota az van, amit elore igertek.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Astra 1.6 | Következő autója? | Jaguar XJ |