Mondeo - Mond de jó !!!
Öt évesen vettem át teljesen megbízható forrásból, ugyanis céges auto volt. Ismertem a kocsi múltját: Egy személy vezette mindig, ráadásul kímélte és vigyázott rá, végig márkaszervízben volt szervizelve, soha nem volt törve. Azt hittem jó vételt csináltam vele.
Első pár kilóméter után hallottam, hogy hátul valami nyikorog, főleg ha terhelés van benne. Elvittem a szerelőhöz. Azt mondták folyik a lengéscsillapító és teljesen el van rohadva. Nincs mese, cserélni kell. Nagyon baráti áron megúsztam 50-ből. (A régi és az új lengéscsillapított is láttam) Viszem haza a kocsit, ez bizony még mindig nyikorog, pedig a szerelő mást nem talált rajta. Egy hónapra rá elvittem egy másik szervízbe, hogy csinálják meg, ráadásul a szervíz előtti héten a központi zár megadta magát. Aznap amikor beadtam a kocsit hibátlanúl működött a zár. Jól beégetett a szerelők előtt. Egy teljes nap után úgy vittem haza a kocsit, hogy semmit nem találtak rajta és majd pát hét múlva vigyem be több napra és kiderítik a nyikorgás okát. Estére persze megint megadta magát a központi zár. Mintha direkt csinálta volna velem a kocsi. Pár hét múlva visszavittem és kicseréltek rajta valamit 80-ért, de a nyikorgás nem szűnt meg. Másnap ugyan olyan volt. A méreg megesz tőle. Próbálom elfogadni hogy ez ilyen, egy örök rejtély marad hogy mi nyikoroghat. De bosszantó hogy több milliós autó, nagy és masszív érzete van, és közben úgy nyikorog hogy azt hinné az ember majd szét esik alatta.
Ez mellett csak apróság hogy futóműbeállításra is el kellett vinnem. Tehát mindig van vele valami. És ez egy karbantartott darab, igaz sok km van benne, de legalább tudom hogy nem tekerték vissza. De mindezek ellenére én szeretem, nem bántam meg, legfeljebb azt bánom, hogy egy újat nem engedhetek meg magamnak. Nagyon kényelmes. És ez leginkább csak akkor tünt fel, amikor átültem és más típusú kocsikat vezettem. Egy igazi autó! Igazi autóformája van, gyönyörű szép, "minden részletében tökéletes" :)
Az 1,8-as motor szerintem untig elég bele, legalábbis az erősebb változat, a 126Le. 4 fővel és klímával 200km/h-t nagyon szépen kivitte, és még gyorsúlni akart volna a "kicsike", de hát az utak nem tették lehetővé.. :)
A motorja nagyon csendes, legalábbis belülről!
- Magnó hangerőszabályozása
- Idegesítő és ismeretlen nyikorgás
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Swift 1,3 | Következő autója? | Még nem tudom, da valami szintén nagy/nagyobb |
Verdikt | (6.9/10) |