Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 1.8 Ambiente

Megbízható és méretes

Most 3 éves 3 hónapos, sokat hajtom, szinte benne élek, szeretem. Egy jó mért? családi autó, kényelmes, nagyon megbízható és gazdaságos. Csomagtartója (5 ajtós változat) kempingezéshez pakolásra is b?ven elegend?, a hátsó ülések el?tti hely hosszulábú utasoknak is elegend?. Nem zörög semmi (kalaptartó kicsit), a motorhangot tán kicsit jobban is lehetne szigetelni, de nem zavaró, csak vannak ennél jobbak is. Futóm?ve ideális, nem is kemény, de nem is túl lágy, macskakövön is rendben van. Fogyasztása inkább hosszabb távon, de benne sok sztráda is, 6.8 liter. A 110 LE nem sok, így a motor nem tépi szét a kasznit, de a váltó megfelel? kezelésével minden szituáció megoldható, érdekes módon az ereje 150 fölött jön meg, ott van nyomaték rendesen. Abszolút megbízható, a téli -20 fokban is pöccre indul. A szélvéd? f?tést mindenkinek ajánlom, nagy haszna van télen, de nyáron a párátlanításban is. A manuális klíma kicsit nehezen állítható be. F?leg pályán vizes, lucskos id?ben az oldalablakokra fölveri a vizet, ezért egy id? után nem látni rendesen a visszapillantót. Ezt eddig más kocsin nem tapasztaltam, ez kellemetlen. Állítólag egy gumi sárvéd? fölszerelésével megsz?nik. Nem tapasztaltam típushibát (mint pl. el?z? GLX féltengelyek) jól egyben van a kocsi, ez már egy kifejezetten jó Ford min?ség. Ár/teljesítmény aránya szerintem a mi piacunkon ebben a kategóriában ma a legjobb. 180e km után is kifejezetten jó állapotban van, sokan újnak gondolják!

- Aprócska problémák, szinte semmi. Keszty?tartó világítás izzó (garanciális).

Ford Ivanics

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? Mondeo 1.8 GLX Következő autója? Passat PD TDI
Verdikt (7.8/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)