Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.0 TDCI 130 LE

Kis fogyasztás, nagy élmény, 1150 km/tankolás

Már sokszor gondolkodtam, hogy leírom a jó tapasztalataimat az autóval kapcsolatban, de nem jutottam el addig, hogy le is üljek a gép elé és "tollat" ragadjak.
Az enyém a legutolsó kiadás ebből a típusból, ezért gondolo már nem nagyon vannak "gyerekbetegségei". Az autóval nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon kényelmes és megbízható. A fogyasztása meg egyszerűen fenomenális. Nem okoz gondot az 1150 km/tankolás sem. Nyáron egy görög út alkalmával, megpakolva éjjeli (légkondi nélküli) vezetéssel 5,4 l/100 km, hazafelé nappal, légkondival 5,9 l/100 km. Ez majdnem végig autópálya és nem nagyon ment a mutató 150-160 km/h alá. Családi autónak inkább az 5 ajtóst vagy a kombit javasolnám, mert azok jobban pakolhatóak, bár ennek is osztottan dönthető a hátsó ülése és könnyen ki is vehető. Az egyetlen probléma a csomagtartó nyílása, ahová nem minden tárgyat lehet könnyedén bepaszírozni.
A legutóbbi mérésem szerint télen sem eszik többet 5 l-nél, ami egy ekkora autótól nagyon jó étvágynak mondható. Sokszor nevetek, amikor a "kis autót vegyünk, kis fogyasztással" szlogent hallom és ilyenkor az embereknek a SUZUKI Ignis és társai jutnak eszébe, amik akárhogy is nézzük simán bevágják a 8-10 litert és a többiről ne is beszéljünk!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy megbízható autót szeretne megfizethető áron!

- Semmi, csak a kötelező szervízek

For-Top Győr

XXL Tuning, Győr
Minden ami, ahhoz kell, hogy az autód jól nézzen ki!
www.xxltuningclub.hu

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Focus C-Max 1.6 TDCI Következő autója? Új Mondeo
Verdikt (8.5/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)