Jó kis autó
Terepjáróból hozott át a sors ebbe az autóba, nem bántam meg. Nehéz volt a magasságot megszokni, de túl vagyok rajta.:-)
Jó vétel volt. A terepjáró után én rakattam rá egy haspáncélt ami számtalanszor megvédte az olajteknőt, mikor föld utakon jártunk.
Bioetanol kütyüt szereltettem bele 85.000,-, de mindig csak a gond volt vele, végül ki szedtem belőle.
A fogyasztása tele pakolva, klímával, 500kg utánfutóval nem ment 10l fölé sosem.
90-110km tempóval meg 7.5l-8.5 között mozgott. Az tény, hogy nem száguldoztunk vele, csak családiasan utaztunk. Ha kell tudja szedni a lábát csak győzd fizetni a bírságot. Azért csak 145LE.
A hátsó futóművel voltak gondjaim ette a gumi belső felét. Mint kiderült az elöző tulajnál kapott egy jó nagy ütést. Szaknyelven terpesztett az autó. A végső megoldás sok próbálkozás után a hegesztés maradt.
Ami zavart, hogy a klímája automata így nem lehetett csak ventilátort használni, mindig ment a klíma a be állított hőmérsékletig.
Összességében egy kényelmes családi autó erős motorral, jó fogyasztással, nagy pakolási térrel, ami nekünk még így is kevés volt néha. :-)
Szerettük az autót, de vissza ülünk egy másik Pajeroba. Nagyobb raktér, közel ennyi fogyasztással 7 személy, magasabb ülés stb..Más élmény Na! :-)
Aki ezt a Ford márkát nézegeti bátran ajánlom, de ne felejtse el, már nem mai gyerek. Az biztos, hogy kevesebb a gond a benzinesekkel, mint a dízelekkel.
Fenntartási költsége normál, mivel mindent lehet hozzá kapni, bontva, után gyártva vagy eredeti gyáriban. Pénztárca függvénye.
- - Megadta magát a trafó, után gyártott 16.000,- - - - Az autó komputere menet közben halt meg, de hála istennek nem állt le így még eljutottam a célomig. - Hiba jelenség:gáz adásra lassan gyorsul, műszerfal mutatók le álltak, töltés lámpa és a check engine lámpa világít. Azon kivűl minden elektromos kütyü működött az autón. Motor leállítás után se kép se hang,nem indult többet, de még csak nem is forgatott az önindító. A komputer nem kommunikált senkivel sem. Csak mikor kicserélték. :-)Végeredmény a szerelők szerint. - Akkumlátor cella zárlatos lett menet közben, a központi komputer magasabb töltés parancsot adott a generátornak és végül behalt mind kettő. Központi komputer bontott 50.000,- generátor javítás 30.000,- aksi 19.000,- szakszerviz munkadíj 90.000,-. 12 órába telt mire rá jöttek, hogy mi a hiba. - Komputer szerelő Budapesten 06 30 944 87 69 Korrektek Ha van idő rá akkor érdemes elküldeni hozzájuk és megjavítják garanciában, csak ne szakszervizbe - vigyétek, mert azok nem foglalkoznak ilyenekkel és jóval több pénzbe kerül! - - - Jobb első rugó álló helyzetben eltört. Valószínűleg anyag fáradság véget. - Párban cserélve 50%akcióval 15.000,- a kettő + szerelés egy ismerősnél 5.000,- - - - Kesztyűtartó nyitó eltörött. Csak újonnan kapható 8.500,- Érdemes megfigyelni, hogy zár a nyelve és akkor kinyitható egy csavarhúzóval. - - - A benzin csővel állandó bajom volt, miután a gyárit elvágták az etanol miatt. Az új csövek szar anyagból vannak, rendszeresen be repedeznek. - - - Sok rosszat írnak a gyári 6 cd lejátszójáról a Fordnak. Ha nincsen hozzá értő szerelő, jobb ha kicseréli valami másra. Ha van akkor megéri bent hagyni jól szól, csak érzékeny a másolt lemezekre. Ezt úgy oldotta meg a szerelő, hogy feketére fújta a fém burkolat belsejét a tetején, hogy az esetlegesen átszűrődő lézer ne verődjön vissza. Hozzá értő szerelőt aki szereti is javítani Törökszentmiklóson találtam 06 30 974 48 85
Fegyverneki autójavító - mindent megjavítanak, nincs lehetetlen, földi árakban mozognak
Ford Sándor KisújszállásEgyszer voltam náluk, de a gatyám ott maradt. Lassúak, de végül is megcsinálták.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | 1998. Pajero 2.8 | Következő autója? | Pajero 2.8 1998évj |