Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 1,8 Ambiente benzin

Imádni való nagy Bálna :)

Imádom. Nagyon. :) A feleségem is. :) Neki vettem meglepi autó volt. Nagy lomha kényelmes bálna. :) 3.-ban azért ott vannak a lovak és ha odalépsz és egy autót terveztél megelőzni, lehet kettő lesz belőle. :)
Volt balesetünk kicsivel kisebb autóval Skoda Octáviával de abból is simán kiszálltunk épségben szerencsére. Hátulról támadtak este. A vétkes hölgy őszinte volt elbambult és fékezés nélkül belement a mögöttünk állóba, mi meg az előttünk éppen kanyarodni kívánó és ezáltal álló pozícióba lévő autóba.
Amikor autót néztem 2011-ben nagy kasznis autót kerestem a fenti élmény miatt, de a Skoda - amit nagyon szerettem mint cégautó - meglehetősen borsos áron szaladt a keretem meg szűkös volt. Ezért lett a Ford Mondeo illetve a magasságom volt a másik szempont. 198 cm vagyok így könnyedén elérem a pedálokat sőt a lábaim is elférnek, nem zavar a sebváltó és a középkonzolt sem tologatom velük. :)
Mivel relatív keveset megyünk egy évben - 10-15 ezer km-t - nem gondolkodtam dieselben.
A sok javítási költséggel együtt is imádja a család. Télen -20 fokban is azonnal indul.
A légkondi pillanatok alatt behűti az egész autót a legnagyobb melegben is pedig manuális.
A vezetés egy élmény vele, szépen kezelhető bazi nagy csatahajó ami nagy sebességnél is 130 km/h esetén is könnyen szépen kordában tartható minden megerőltetés nélkül.
A csomagtartó minden utazó álma. Csak egy apróság: 49-50-es cipőim vannak. Igen lehet kapni Magyarországon, ne nevess... :) Jelzem nyaraláskor jelentős teret foglalnak az autóban. a család három tagú, de ha 10 napra megyünk valahova akkor is befér minden amit vinni akarunk a csomagtartóba úgy, hogy az utastérbe csak a személyes apróságaink kerülnek. És megnéztem. 125 kg vagyok. Bepakolás után alig ült le a segge. A büszkeség tartotta fent biztos. :)
Álom stabil ami az önsúlyának is köszönhető a vezetési élmény... próbáld ki majd beleszeretsz. Pedig nem fiatal a Mondika de el nem cserélném semmivel, pedig azóta is sok autó típust kipróbáltam. Volt olyan zsír új autóm tele "elektronyikával"- nem írok márkát - amelyik a 6. napon leállt a telephelyen és csak a szakszervízben tudtak életet lehelni bele 5 nap alatt garanciálisan. Mai napig nem tudom mit csináltak vele, mert a garanciális szerviz után a kulcsokat lazán odaadták és kitessékeltek finoman. Azóta is megvan de a para bennem van folyamatosan.
Mondi. A feleségem használja, ezért minden nyekkenéssel szervizbe viszem, amit meg is hálál folyamatosan. Ja a papucsa az széles. Ezért stabil is és nem olcsó a gumi rá, de hidd el megéri. Szép napot nektek :)

- Az autó megvételekor olajcsere, szűrők cseréje, gyertyák cseréje, teljes átvizsgálás, 50 ezer. - Generátor meghibásodás 50 ezer a megvétel 3. évében. - Minden évben olajcsere, szűrők cseréje 25 ezer. - Kicsivel több olajat kezdett inni a kelleténél, szétkapták a motort, mindössze szelepszártömítést kellett volna cserélni. Az autószerelő jelezte minden más okés még kb 5-8 évig, de egy két alkatrész kopottas. Ki gondolná egy 12 éves autóról, ami azért futott pár km-t, hogy elkophatnak az alkatrészek. Nem igaz? :) Autószerelőm javaslatára nekimentem egy teljes generálnak. 275 ezer lett a vége, de nem bántam meg. Mindent felújítottak a blokkon amit csak lehetett. Egy álom lett az ami addig sem volt rossz. Az autószerelő vérprofi volt hálás is vagyok neki a végeredményért. - 2 esetben a kormánycsapágy adta meg magát de valami utángyártott vacakot tettek bele gyorsba az egyik helyen, mert 1 hónapon belül megint cserélni kellett. 10 ezer volt darabja. Az eredeti már jól szolgál. - 2015-ben pihenni indultunk amikor eltört a jobb első rugó amit nem érzékeltem csak a kerékcsere alkalmával jelezte a gumis srác, hogy bibis a rugó. 5000-ből 2 órán belül cserélte a szerelő barátom. - Légkondi tisztítás, töltés 8 ezer. - 1 esetben lemerült az aksi mivel helyzetjelzőn hagytam 3 napra. 25 ezerbe fájt de azóta is szépen megy. - Az ablakvédő gumik megadták magukat 4 ezerbe fájtak. Azóta makulátlanok.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Octavia Következő autója? Mondeo
Verdikt (8.9/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)