Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.0 TDCI kombi

Hosszútávra való jó autó

2008. december közepén vettem, mert sokat utazom most már és az OMEGA 2.0 etetése igen csak drága lett. Hitelből vettem, de az amit az üzemanyagon és a biztosításon spórolok bőven fedezi a törlesztést, ha sokat megyek :)) A kuplung javítása az kicsit rosszul érintett, de vételkor belekalkuláltam, hogy esetleg bekövetkezhet. Mindig odafigyelek az autóim állapotára mert nekem az kell, hogy bármikor elindulhassak egy 1000-1200km-es útra. Ezért nem az a filozófiám hogy "igaz, hogy működik még de már nem sokáig de még nem javíttatom", hanem elébe megyek a problémának. Ilyen hozzáállással szerintem nagyon ritka az olyan autó amelyik meglepi az embert azzal, hogy elkezd sztrájkolni. Feltéve, ha ismert az autó valódi állapota.
Vásárlás után időnként füstölt mint a gyárkémény, de EGR ki és az újnyi vastag korom letakarítása a szívótorokból megszüntette ezt a hibát. Bónuszként 1 literrel kevesebbet eszik. Most átlag 120-nál 6-6.5l (OMEGA 8.5-9l). (Vezetett szervízkönyve van az autónak. Csak azt nem tudom, hogy a márkaszervizben mit csináltak átvizsgálás, szerviz címszó alatt...)
Kényelmi foka nekem megfelelő (bár az OMEGA kényelmesebb volt) hosszú távon sem fárasztó, jól autózható. Nem egyszer 700km-t mentem vele (M.O.-n nem autópályán!) 1x félórás megállással (amíg dolgoztam).
A csomagtere nekem elég nem használom ki a kombiságát (igazából 4 ajtósak akartam).
Igazán negatívumot nem tudok írni. Nem feltűnő jelenség csak egy igásló. A belseje sem egy hivalkodó látvány, de engem az zavarna is.

A kuplungon kívűl csak a szokásos kopó alkatrészek (hátsó fékbetétek, szíjjak, olaj már kétszer) lettek cserélve.

- Kuplung szet (tárcsa + szerkezet + kinyomócsapágy)

Maszek, nem viszem márkaszervizbe. Ha kell inkább specialistához

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? OPEL OMEGA 2.0i GL Következő autója? Jó darabig még nem (minek?)
Verdikt (7.4/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)