Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2,5 V6 tournier

Hörgő sámán

172 lóerő, kb 1,5 tonna. Hmm... Nem sportautó, de a nyomaték folyamatosan ömlik. V6 hangja a speckó kipufogókkal hörgős sámánzene - magyar füleknek komponálták - ez tuti! Van benne minden: bőr, villanyszék, DVD, xenon, seggricegtető (ülésfűtés), tempomat, tolatóradar (e két utóbbit nagyon ajánlom - utóbbit főleg kombiknál, melyek le vannak fóliázva:)). TDCI - a gatyád rámegy, inged meg a szervizre - ennél meg a benzinre (szinte csak városban használom), szóval lehet választani... Én környezetvédelem miatt választottam, hisz több üzemanyagot égetek el, gyorsabban fogy az olaj, ergó előbb vezetnek ba környezetkímélőbb megoldást. Sokkal nyugodtabban vezetek a tempomat miatt és mert élvezem minden vele töltött percet. Olyan pasiknak jánlom, akik családosok, de FÉRFIAK tudtak maradni - aki megtört az vegyen dízelt ;o)! ...egy gondom van csak, hogy a hifit sokkal halkabban hallgatom, hogy ne nyomja el a motorhangot :(

2007. június 18. - új infók 5 hónap és 9000km után:
lehet 9 liter alatt is járni ezzel a bálnával, csak kicsit oda kell figyelni rá (városban nagyon) - mostanában kicsit több az autópálya - és máris 8,5 körül alakul az átlag (első 2 hónapban 12-alatt nem álltam meg, de akkor még úgy vezettem, mintha soros 4-es lenne a motorja :)))

2007. szeptember 9. állandósult a leállás, gyorsulás, majd kuplung kiután - szervizes élményeknél írok még. Egyébként ZABÁLOM - folyamatosan.

- Bal oldali fényszóró párásodik (csak gépimosatásnál, esőben nem) - ezt láttam másnál is...típus hiba???
- 2007. 06. 18. - Már tudom a megoldást: alvázmosás nem ajánlott...
- 2007. 09. 09. - Mator leállás, nagy gáz, majd kuplung ki - után. Lassan jön a műszaki, előtte megnézetem. Megírom mi lett a megoldás (Ford betegség, ha a Focus+Mondeo kluboknak hihetek - javítása 20e HUF alatt...;o)). Még mindig imádom.

Cromax

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Megbízhatóság (8) Vezetett km 12000
Előző autója? Focus Következő autója? Nem szeretnék mást.
Verdikt (7.6/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)