Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.0 TDCi Trend Turnier automata

hatalmas kicsike

Tulajdonképp kényszerűségből vettem. Előző autóm totálkár lett egy kedves kislány "jóvoltából" így hát kellett valami.
Egy más világ az escorthoz képest. Eleinte oda kellett figyelnem a jobb lábamra, mert pillanatok alatt a 100+ tartományban autóztam, anélkül, hogy feltünt volna.
125Ekm-el vettem, szervízkönyv nélkül, viszont előzőleg alaposan átnézve. Azóta (3 hónap) 13Ekm-t mentem vele, többnyire nem kímélve és eddig -lekopogom- nem volt semmi zűr. A fogyasztást nézve 6-7,5l közt változó, 6l : max. 110-130km/h, 7,5l: >160km/h, szerintem nem sok. Ezenkívűl automata, így elvileg ez is dob rajta... nem tudom, kézi váltós mondeo-ról nincs tapasztalatom.

Kényelem, helykínálat : órákig elvagyok az ülésben megállás nélkül, igaz a deréktámaszt ilyenkor ide-oda állítgatom, szóval kényelem ok. A helykínálat? magam mögött bőven elférek, másrészt kombi... szerintem nem kell részletezni. Hatalmas.
Hibák:
Pár izzó csere. A második héten előfordult, hogy az izzítás visszajelző villogott - gyújtás le, vissza, és jó lett. én ezt betudtam a minusz fokoknak, azóta nem volt ilyen.
Autópályán 160-tól már elég erős a szélzaj és a motor is igen hallható.. bár aki ennyivel megy nem hiszem, hogy zavarja.

Természetesen a szokásos vétel utáni ill. egyéb kopó (cserére érett) alkatrészek cserélve lettek. (olaj+szűrő, fékbetétek, féktárcsák stb..)

Egyenlőre ennyi. Ha később lesz mit hozzátennem, majd bővítem a leírtakat.

08.okt.21:
Most, már túl a 30.000 km-en még mindig nincs vele problémám.
Baloldali helyzetjelző izzót cseréltem, lassan a hátsó fékbetét/féktárcsa is cserére érik (vásárláskor nem cseréltem hátul) más nincs, remélem nem is lesz semmi komolyabb :)

09.Jan.
Túl a 40 ezredik km-en amit én pakoltam bele...
A kocsi egyik típushibája előjött : CMP jeladó megadta magát, ami úgy volt érzékelhető, hogy a kocsi leállt. 2-3 perc pihenés után be lehetett indítani, vissza garázsba. A jeladó ~5500HUF, beszerel, azóta ismét minden ok. Ami szerencse, hogy nem előzéskor támadt ilyen kedve... :) Más probléma nincs.

- Műszerfalban 3 izzó, hátsó rendszám világitás jobb oldali izzó. Csere.

Saját magam, ill. fater. :)

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? Escort Következő autója? Mondeo
Verdikt (8.1/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)