Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 1.8 benzines 5-ajtós

Hálás bálnás

Fejedelmi kényelem, közel optimális ülések (az enyém deréktámaszos is volt), pazar futóm?, kocsiszekrény méretéhez képest megfelel?en dinamikus motor, hatalmas, 5-ajtós lévén jól kihasználható csomagtér, az egyetlen "múló agyi keringési zavart" leszámítva teljes megbízhatóság - szerettem, no.
De mint minden kapcsolatban, itt is derültek ki apró szepl?foltok naccságáról:
- rádióként gyárilag a már az Escortokban is avíttnak ható szegletes fertelmet építették be ebbe a szériába, amelyet azért kés?bb a ráncfelvarrás után kicseréltek, ezek szerint a dizájner megtalálta a szemüvegét (vagy az Úr a dizájnert).
- középkonzoli kiugró pohártartó gegnek elmegy, de amúgy használhatatlan, 0,5l üccsit?l már majd letörik az alja, oldalt meg símán kiesik a löttyös palack.
- melegleveg? itt sem megy egyszerre szélvéd?re+kézre (mint a Focusban, nekem ez volt el?tte, lassan kezdek hozzászokni, de bosszant, na - menjünk vissza az Escorthoz, lécci, lécci, lécci!).
- csomagtérben nuku rögzít?háló, ülés mögé begurult cucmókot kibányászni csak sóbinorbi pozitív egyedeknek ajánlom.
- rükvercbe kapcsolva a tolatóradar hangos visítással jelzi, hogy felvette a munkát, de a tervez?mérnököknek annyi eszük már nem maradt, hogy ekkor a zenegép is fogja be automatice, majd a gazdi kiskezével.
Összességében kifejezetten szerethet? nemes bálnaként szolgálta le a 152 e km-ét (a f?thet? szélvéd?ért külön hála), nos igen, 160 km/h fölött (ahol persze sosem jártam:) (biztos) kicsit sokat iszik, na de valamit valamiért.

- Vezérl? elektronikában rövidzárlat egy lecsúszott érintkez? miatt, azonnali megállás, trailer, 3 nap, mire rájöttek a hiba okára.
- Ezen kívül a használatnak megfelel? kopáson kívül semmi.

Ford Solymár - céges autóként korrekt szervíztapasztalatok, bár (hallomásból tudva) az szervízdíjak nem olcsók.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Megbízhatóság (9) Vezetett km 152000
Előző autója? Focus 1.6 benzines kombi Következő autója? Ford Focus II 1.6 TDCI 5-ajtós
Verdikt (7.3/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)