Hadihajót akartam, hát itt van...
Használtam vettem egy Kalocsai kereskedésben.
Mindent megnéztem rajta mielött megvettem, gondoltam én, csak az elsö ablaktörlö motort nem. Ki gondolta? Én nem! Elméletileg a Ford márkaszervízben kérnek érte 15.000 Ft-ot + 7.200 Ft óradíj (viszont van 0.1 - 0.9 ig szorzó, ami valahol korrekt). Na ezt persze nem szakszervízben azért kicsit olcsóbban meg lehet szerezni!
Néha a jobb hátsó ablakemelö nem egészen úgy müködik ahogy kellene! Sebaj, nem ott ülök :o) és a vezetö felöl úgyis müködik rendesen!
Ja és szégyellem bevallani, de arra sem gondoltam, hogy az első szélvédője, - amit cseréltek, tavaly - nincs rendesen visszaragasztva. Tény és való nem nyomkodtam meg a vásárláskor! Hát ez plussz 10.000 Ft-ba került. De már rendben van, és ez örömmel tölt el! :o)
Mindenkitöl azt hallottam (föleg Mondeósoktól), hogy nagyon megbízható, alacsony fenntartási költségü autó, Majd meglátjuk, még csak két hete vezetem, de így elsöre szeretem!
Féltem töle, hogy nagy lesz a városban, de elözöleg Golfom volt (szervo meg a gyárban maradt), és azzal is kb. ugyanakkora helyen kellett parkolnom, mint a Mondeóval. Na jó 20 centivel kisebb helyen.
A járdára visszaugranak a gyalogosok. Még egy plussz egy jó pont a Mondeónak. :o)
- Mivel még csak két hete van nálam, szerencsére nem romlott még el semmi!
- A legendákból levonva a következtetéseket, ha vigyázok rá akkor ez így is maradhat!
- Már eltelt pár hónap azóta mióta használom és egyenlőre még semmi különös, csak annyi, hogy egyszer a rendőrök ébresztettek, hogy lopják a dísztárcsákat! Hajnali 2-kor, helyszíni szemle, jegyzőkönyv, feljelentés, stb. Meglettek szerencsére, a kb 500 Ft-ot érő szakadt, retkes, törött dísztárcsák.
- Na most vihetik, mert lecseréltem 394 Ft-os, Auchan-os gyönyörűségre. Bár ha ezt is elviszik (amit kétlek, illetve remélek) ezt sem tudom pótolni, tuti nem találok még egy ugyanilyet! Nem baj veszek 400 Ft-ért/darab új garnitúrát.
Ahova az elözö autómat hordtam, oda hordom ezt is!
Van amikor téved, de ki nem.
Ford Hovány - Kecskemét
Elég vegyes dolgokat hallottam róluk, többnyire nem sok jót (de nem annyira rosszat), de nem tapasztaltam semmi ilyet!
Nyugati kiszolgálás, maximális s*ggnyalás.
A múltkor újra kellett kódolni a központit, mert mittomén (nem működött). Nem kértek zsét pedig kb 15 percbe telt.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Golf 1.4 CL | Következő autója? | Ford Mondeo TDCI Ghia Kombi (ha ügyes lesz a mostani) |
Verdikt | (6.5/10) |