Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 1,8 Ambiente

Ha a belvárosban parkolnál, hajnalban kell érkezned

140 ezer kilométerrel került hozzánk. Így volt jobb mindkettőnknek. Azért lett Ő, mert a haverom járt vele, és így megvettük a cégtől féláron. Céges autó volt a lelkem, állítólag 10 ezrenként szervizelve. Nos az első olajcserénél - vásárlás után 2 héttel - kiderült, hogy kb 50 ezer km óta nem nyúlt bele senki. Az olajcseréket (szürők, miegymás) persze - mint később kiderült - kiszámlázták. Azóta szűntelenül hajtjuk, árkon bokron át, két és fél éve. 230 Km/h-val biztosan (és tartósan!) megy. De csak egyszer próbáltam.
Tényleg.
Na jó kétszer.
Semmi baja (Persze 12 ezrenként vérátömlesztünk, de ez csak az én mániám.)
Ha a belvárosban szeretnél parkolni egy Mondeoval - hajnalban kell érkezned. Nagy a kaszni, de legallább óriási helyen fordul meg. Nem túl FORDulékony a drága. (Bocs, ezt már régen el akartam sütni. Tulajdonképpen csak ezért népítélkezem. :) Ellenben átkozottul kényelmes, szeretjük.
Mintha azonban kezdené feladni (vízpumpa, AC, + egy ideje nyekergős játékmacik laknak jobb hátul a lengéscsillapító környékén.) Persze 190 ezernél ez talán belefér. (Nem vagyok elfogult, oké?)
Most vennék egy kombit.
Mondeot.
Jön a kis Vuk.
Még nagyobb csomagtartó kell, Nyuszómuszó...

- 188 ezer km-nél vízpumpa és üzemanyag pumpa (Ez utóbbit az egyik szalon 83 ezerért a Ford Petrányi pedig 49 ezerért árulta)

Maszek.
Ööö. Egyéni vállalkozó.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Előző autója? Grand Senic Következő autója? Ford Mondeo
Verdikt (7.6/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)