Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.5 v6

Erős,harmonikus,kényelmes,megbízható

Röviden arról, ami lehetne jobb is:Utastér kidolgozásának a minősége. Ennyi rosszat tudok mindösszesen mondani róla. Egyébként csak szuperlatívuszokban tudok fogalmazni erről az autóról.Motor: voloperformance chip beépítése (ára átszámítva 10eFt,otthon sajátkezűleg beépíthető)után a v6-os igazi álomgépezetté vált, eltünt az alacsony és közepes fordulaton korábban tapasztalható enyhe kelletlenség padlógázas gyorsításkor, a motor minden fordulaton lelkesen gyorsít azzonali gázreakcióval. 0-100 a korábbi 8,6s helyett 8,0. 4000-es fordulat felett igazi táltos.És az a hang.....
A hatfokozatú manuál váltó tökéletes,4000-es fordulaton 185Km/h. A futómű igazi párja a motornak egyszerre kényelmes, csendes és sportos, szerintem tökéletes kompromisszum. Kormányzás teljesen semleges és precíz, minden pillanatban elegendő az információ átadás az útról. Csak a határon mutat enyhe alulkormányzott tulajdonságot.Fékek éppen annyira szervózottak, amennyire kell, habár nagy tempóról többször intenzíven lassítva hajlamosak a túlmelegedésre (még egy negatívum).Kényelem: Elöl-hátul nagyon kényelmes ülések, az elsőknek nagyon jó az oldaltartásuk is, hátul bőséges hely még 190+ utasoknak is. Csomagtartó 500l nagyon jól pakolható (5 ajtós).Elektronika minden mennyiségben: Tempomat, ülésfütés, ESP,kipörgésgátló, fűtött első szélvédők, nem koncertermi, de nagyon jó minőségű sony hifi,stb...Megbízhatóság csillagos ötös, egyszerűen semmi probléma.Szervízköltség szolíd (pl. 120ekm után kell gyertyát cserélni kb 2000Ft/db). Fogyasztás 140km/h-8,4l;160km/h-9,7l átlagosan. A városi fogyasztásnak egy titka van:2000-es fordulat alatt kell tartani, de addig viszonylag lendületesen gyorsítani. A v6-osnak már 1200-tól bőven van annyi nyomatéka, hogy tarthassuk vele a forgalom ritmusát.Természetes sűrün kell váltani, de megéri:a korábbi 12l-ről 10l átlagra csökkent a fogyasztás (dugókat is beleértve).
Nagyon kiforrott, roppant harmonikus autó, nem hivalkodó, csak ajánlani tudom.

- Csomagtér ajtó teleszkóp-garanciában

Ford-solymár (nagyon lelkiismeretes, korrekt csapat)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? avensis Következő autója? ha lesz-v6
Verdikt (7.9/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)