Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo Turnier 2.5 24V GHIA

Elegáns, erős, megbízható V6-os gépmadár

Nincs meg túl rég az autó, de amit tudtam róla, és azóta tapasztaltam, annak alapján mondom egy szóban: baromielégedettvagyok! Adatok: 2.5-ös kombi, 24V, V6-os autómata váltóval és bőr kárpittal. A belső méretek egy 2 gyerekes családnak nagyon kényelmes használatot biztosítanak. A csomagtartó hatalmas, jól pakolható. Ha mindenképpen kritizálnom kellene a belső kialakítást, akkor az ajtókárpitra szállnék rá, mert aránytalanul egyszerű anyagból van az autó értékéhez képest, és ki is fakult elég hamar. Az ún. fedélzeti computernek nevezett adatszolgáltatás elég gyenge, többre számítottam. Ami a teljesítményt illeti, a V6-os 2.5-ös benzinmotor a 170 lóerővel és a stabil futóművel nagyon kellemes és biztonságos vezetési élményt nyújt. Az automata váltó, túl a városi araszolgatás elviselhetőbbé tételén, vigyáz a motor "egészségi állapotára". Ha úgy döntesz, hogy adsz egy kicsit a gépnek, a durashift váltót kézi vezérlésbe kapcsolhatod és hajrá. A fogyasztás átlagban 13.5 körül van, így néhány csepp könny ki tud csordulni tankoláskor az üzembentartó szeméből, de ha te vagy a sofőr is kárpótolva érezheted magad. Én a kasznit is megfelelőnek találom. Nem hivalkodó, de elegáns, határozott külsőt mutat. Az alumínium felnivel, szépen lemosva bitang jól néz ki. Gondban leszek, ha cserélni akarom majd ilyen felszereltséggel ilyen árban, ilyen elégedetten.

- Nem romlott még el, de esélyes egy generátor csere, azt mondják a hozzáértők.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? Vectra Következő autója? Bajban leszek ez után a gép után....
Verdikt (7.5/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)