Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo Üj TDCI 115Hp

Egy biztonságos autó a Mondeo Kombi, TDCI 2005

Mivel a munkámhoz vettem az autót, így sok idôt tôltünk együtt...heti 1500-2000km-t autózom nagyvárosi forgalomban és autópályán egyaránt. A fogyasztásával elégedett vagyok és a 115 ló is jòl húzza ezt a méretes autót, amiben sokszor 5 fô utazik csomagokkal. Alapjaban nem vagyok elragadtatva az autó küllemétôl. A csomagbefogadó kapacítását viszont el kell ismerni! Kategòriájában ennek az autónak van az egyik legnagyobb csomagtartòja, amit rendszeresen megtoldok egy 500 literes tetôcsomagtartóval és ennek ellenére a menetdinamikája szinte változatlan marad.
A töréstesztekre fittyet hánytam egészen július 01.-ig...Amikor egy többsávos kôrforgôban irányjelzôjét nem hasznalva a belsô sávböl egy 16 tonnás teherautó szó szerint "elütött". Az elsô ütközés az autóm bal hátulját érte, majd a nagy lökés következtében az 1480 kg-os kombi Mondeo keresztbefordult a teherautó elött és körülbelül 20 méteren keresztül a teherautò maga elött tolta. El sem kell mondanom, hogy egy pillanatra egy akciófilmben éreztem magamat, majd a járókelôk kiabálása húzott vissza (nem álltam semmilyen anyag befolyása alatt ;) )a jelenbe. Hát...csak annyit tudok mondani, hogy egy hajam szála sem görbült! Jelenleg cserélik a 2 baloldali ajtót és a bal oldali sárvédôket is és meggyógyítják a B oszlopot is.

Ui.: Hogy tanuljanak az ebbôl az esetbôl leírnam mindenkinek, hogy Spanyolorszagban csak a külföldi sofôrök tudjak hasznalni a többsávos kôrforgòkat. Mivel ez meg majdnem Afrika, itt a Sp. sofôrök mindent fordìtva csinálnak :) Akkor rakják ki az irányjelzôjüket amikor maradnak (!) a kôrforgòban és amikor kihajtanak, akkor jajj annak aki épp mellette van a külsô sávban!!!

- Hátramenet kapcsoló.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.2/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)