Böhöm teknő
Jön a második gyerek, kell a hely a kocsiban. Na ebben van bőven. Elől is, hátul is, a csomagtérben is. Nagy kérdés volt mit vegyünk, én a Sharannal szimpatizáltam mindaddíg míg meg nem néztem rendesen belülről. Olyan igénytelen volt mint a Seat Toledom csak nagyban, a Passat szintén. A Mazda 6 kisebb, így lett Mondeo. Egyenlőre nem bántam meg, bár túl sokat még nem használtuk.
Előnyei: Alacsony fogyasztás, (elnézést röhejesen alacsony), jó dinamizmus, magas utazósebesség (autópályán hegyen völgyön át 160-180 km/h), hatalmas beltér és csomagtér, elviselhető zajszint nagy sebességnél, olcsó alkatrészárak, jó váltó, kényelmes ülések, bőséges alapfelszereltség.
Hátrányai: Feszes rugózás, egyesben könnyű lefullasztani induláskor (kettesben még könnyebb), igénytelen műanyagok és kárpitok az utastérben (Ghia biztos szebb, az enyém csak alap), erősen taposni kell a féket komolyabb fékhetáshoz (akkor viszont satu, minden és mindenki repül előre), itt-ott zizegő burkolatok rossz úton, a fűtés néha dízelszagú (csak ritkán és akkor ha meghajtom autópályán és rögtön utánna lassan megyek tovább), kazettás magnó gyárilag (otthon már nem is találtam kazettát).
- tempomat
Szomszéd utcában tevékenykedő autószerelő
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Toledo | Következő autója? | Egyterű vagy kombi de biztos hogy dízel |
Verdikt | (8.1/10) |