Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo Ghia 2.0i 5a (145LE)

Autópálya-cirkáló

Szlovéniából jöttünk haza. Nagy meleg, csúcsforgalom stb. Az Astrában (előző autónk) elviselhetetlen volt a levegő. A feleségemmel itt döntöttük el, hogy tényleg kellene már venni egy erősebb, klímás autót. (Astra 60 LE-s volt).
Így került képbe a Ford Mondeo. Mindenképpen benzinest akartam és a 2.0-ás Ghia felszereltség, az megfelelőnek mutatkozott. Megjegyzem VW Passat-ot és Toyota Avensis-t is néztem, de a Mondeo nyert nálunk. A győri Ford szervízben találtuk meg a későbbi társunkat. Nagyon jó srác volt az eladó. Először elvitt minket egy rossz, kanyargós útra kipróbálni, hogy mit is tud. Bevallom némelyik kanyarban féltem először, de utána mikor megtapasztaltam, hogy hogyan fekszik az úton nem volt gond. Egy idő után már én vezettem.
Nagyon bejött az ereje és a stabilitása.
Az autót 80%-ban autópályán használom. A 180-200 km/h-ás utazótempót kényelmesen bírja. A fogyasztása átlag 8,5. De volt már 7,8 és 9,2 is. Évente 10-15e km-t megyek így nem is nagyon szoktam a fogyasztással foglalkozni.
Szóval a pozitívum: kényelmes (hátul is), erős, jól pakolható (5 ajtó), kíváló útfekvés, Ghia felszereltség révén sok extra.

Ami a negatívum: a baloldali ajtónál szélzaj 80km/h-nál felerősödik. Igaz 200 környékén nem erősebb. Ha szól a rádió akkor nem zavaró. Egyébként engem egy kicsit zavar.
Egy évesen és 10 hónaposan vettem és 3 ajtónak az alja is rozsdásodott. Ezt garanciában Solymáron megcsinálták. Tökéletes lett. Valami szigetelési hiba okozhatta.

Az Ford Mondeo-t mindenkinek ajánlom, aki jó autót szeretne korrekt áron, jó felszereltséggel. Eddig nem csalódtam benne, szerintem nem is fogok. Ajánlom a 2000 ccm-is vagy a feletti motorokat.

- Eddig nem rolmlott el rajta semmi.
- 80.000-es szervíz mindösszesen 72.955 Ft.
- Ebben a szokásoson kívül a jobb oldali kézifékkötelet kellett
- cserélni. Ez 10.630 Ft anyag + 1,3 óra 8.268 Ft munkadíj.

Ford Solymár
Itt volt a 80.000-es szervíz. Segítőkészek, korrektek.
Bent lehettem az autónál a szervíz alatt.
A szélzaj még nincs megoldva. Kártyával nem lehet fizetni.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Astra G Következő autója? V6-os benzines Mondeo
Verdikt (8.2/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)