A kényelem magasiskolája
Volt egy 1.4-es Opel Astra G-m,nagyjából elegendő volt de bővült a család és nagyobb kellett.
A választás a Mondeora került pedig eredetileg Vectrát akartam.
Nekem sokkal kényelmesebb,a Vectra fapados hozzá képest(Astra,Vectra között nagy külömbséget nem éreztem kényelemre) de lehet azért mert a Ghia felszereltséggel választottam.
Szürke kombi fekete plüssel,króm kilincsekkel ami a Ghia-hoz alapáron járt,nekem igazából így nagyon tetszett az összkép.
És a Mondeo kombinak a kufferja,hát a kisebbik fiam gyakorlatilag eltűnik benne,egy sztenderd Ford Transit mellé beálltam egyszer a parkolóban a Mondeo jóformán nagyobb volt.
Elöl,hátul a helykínálat pazar,még az én égimeszelő(190cm) magasságommal is elegendő a fejtér hátul.
A gyári Sony 6 cd táras magnó igen jól szól, bár annyira nem használom ki.
Az autómban az 1.8 motor volt,amivel igen elégedett voltam,a szerelőm aztmondta japán technika ezért ilyen jó.Egyébként nem szeretem a dízeleket,főleg a Tdcik-ről olvasva hogy a porlasztócsúcs na meg a turbó,és a kettőstömegű lendkerék hajlamos elátkozódni (alaphangon 1 millió) inkább fél-1 decivel többet tankolok a benzinesemmel kúton.
Amíg nálam volt az autó semmi nem romlott el benne(persze az olajat minden autómban idejében cseréltem),egyszóval ajánlom mindenkinek.
Az autópályás fogyasztásról írtam,hosszú úton 6.4-6.6,városban (Budapesten) nekem 8.6 volt.Dinamikusan haladva 150-160 a kényelmes utazója is valahogy itt van (természetes autópályán) 8.9-9
Gyakorlatilag ez az autó miatt kedveltem meg a Fordokat,pedig nekem már a Kadettől Opeljaim voltak,most éppen egy Mondeo Mk4 kombit hajtok,elégedett vagyok,és bízom benne elégedett leszek vele egy darabig.
- -Kutyacsontok(jó magyar utak) - -Lengéscsillapítók - -Féktárcsa,fékbetét csere
Eleinte Ford Petrányi
Később Fordra szakosodott szerelőhöz vittem a XV.kerületben