5. családtagunk.
Nagyon szeretem. Ebbe aztán mindent be lehet pakolni, jól lehet vele parkolni, nincs vele semmi gond, ha rendszeresen karban van tartva. Biztonságos. Iszonyú jó az úttartása annak ellenére, hogy nagy autó, jól gyorsul. Tényleg igazi családosoknak való. Talán az egyetlen hibája, ami nem tetszik, az a hátsó lökhárító, ami nagyon könnyen törőnek tűnik és a hátsó elektromos zár. Itt az a gond, ha valami miatt nem működik az elektronikája, nem lehet bezárni. Egyszer volt csak ilyen, de az elég kellemetlen, ha valakinek külföldön kell esetleg emiatt rohangálnia. A klasszikus zárakat emiatt jobban szeretem. Ezenkívül sajnálom, hogy a hátsó csomagtér rolót (ami elrejti, mi van a csomagtartóban) úgy csinálták meg, hogy kívülről alá lehet látni. Emiatt fóliáztatnom kellett a hátsó ablakokat...
Amikor a motorját először meghallottam (1. dízel autóm), kicsit megijedtem. Aztán rájöttem az előnyeire: nem kell paráznom, ha az úton megyek, hogy egy biciklis a halkan sikló autómat MP3-as füldugóján keresztül nem hallva balra kanyarodik előttem. Így sokkal biztonságosabban tudok menni és ráadásul semmi zaj nem szűrődik be kintről, annyira jó a szigetelés.
- egyszer volt, hogy kék füstöt okádott hátul és csak két henger ment. Mint később kiderült, ez biztonsági okokból volt csak így. Egyszerű szoftverfrissítés megoldotta a problémát (kb. 5.000 Ft). Azóta minden OK, bár azt mondták, hogy porlasztócsúcsok az ilyen autókban idővel cserére szorulnak, és ezek darabaja 70e Ft és 4 db van benne! Hogy mikor romlik el, hány kilométernél, azt senki nem tudja.
- Emellett csak elhasználódás miatt cserélem a komolyabb alkatrészeket, 170e-nél kuplungot kinyomócsapággyal (kb. 80e) és lengéscsillapítókat (első-hátsó, összesen kb. 80e).
- A hátsó ajtó elektronikus zárja elromlott - kiderült, hogy elpiszkolódott és 1000 Ft-ba került a kijavítása. Ez nem lett volna gond, ha előtte nem kell 200 km-t nyitott ajtóval, pókkal rögzítve levezetnem.
- A DVD navigáció és rádió néha kifagy. Ekkor sajnos elő a csavarhúzót és a csomagtartóban le kell szerelni a kárpit egy részét (négy külön csavar fogja. Oda van ugyanis elrejtve a lejátszó. DVD ki, majd be és minden OK. Ez évente kb. 3-szor van.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Laguna | Következő autója? | Mondeo, vagy Honda |