Autók » Ford » Mondeo (2000-2006)

Mondeo 2.0 TDCi

150ezer km-ig imádod, onnantól meg utálod!

2004 januári az autó, azóta beletettem 168ezer km-t. Az autónak 150ezer km-ig semmi baja nem volt! 153ezer km-nél nagyszervíz! Vezérműlánc csere, görgök, feszitök, magasnyomásu csövek cseréje, kerékcsapágyak, majdnem egy millió Ft volt...! nem örültem, de ha eddig semmi baja nem volt majd csak 300ezer km-nél jövök megint ugy voltam vele. Hazahoztam az autót, majd másnap elmentem vele bevásárolni. M5-ösön 110felett villog az izzító lámpa... kocsinak nem volt ereje, 15liter bevágta, és nagyon füstölt. Visszavittem, computerre rádugták és mondták h befecskendező rendszer csere, 500ezerből megúszom. A szerelö mondta inkább mégegyszer átnézik. Átnézték és a nagynyomású üzemanyag rendeszérénél lévő csavar kilazult egy kicsit, megcsinlták! Többet nem villogott(2hetes szenvedés volt kb). Hazahoztam, elmentem vele 20km-re és forrt a víz, már nem érdekelt, még ha hengerfejes lesz az sem, hazamentem vele és az utcánkba elfolyt az egész(néha félreálltam visszahüteni), vmi csö volt a hibás, kész lett. Rá pár napra elrepedt a turbócsövem, zabált a kocsi, az 1.2es corsa lealázott, füstölt, kész lett. Most also fordulaton csörög az autó--->porlaaasztóóó. Ezaz!! kb 300-400ezres költség, és reméljük más nem lesz!! Ezen kívül egyszer megszivatott, nem lehetett beindítani, mert az öninditoba a lamellák szétmentek-->trailer csere 20as ugrott, azóta annak nincs baja. Az elektromos ablak önálló életet élt, fel-le huzodott-->megcsináltattam, azóta az automata elektromos ablak manuális lett:) bal oldalrol automata is... :) Az autó 160ezer km-ig 5,9nél többet nem evett (Olaszország 4fő, csomagok, autómata klíma 140es tempo), városban max 6,2őt. Ez megváltozott: Autópálya 7
Város 9-12ig
Többet DCI motoros autót nem veszek.

- Kuplung, önindító, jobb oldali ajtózár, elektromos ablak önálló életet élt (180nál ciki) összes cső cseréje: nagynyomásu rendszer csöve, vízcső, gázolajcső, kiégett a műszerfal világítás stb.stb.stb.

Dunavarsányba Petihez és Tibihez. Profik

Fenntartási költség (3) Évjárat 2004
Előző autója? Fiesta 1.4 TDCi másik szaaar Következő autója? benzines!!!
Verdikt (6.1/10)

Ford Mondeo 2000 (2000 - 2006)