- Ösztönállat -
Egy 1.4-es benzines Golf IV-es után felüdülése volt a 2.0-es diesel 330nm-es nyomatékkal, hatalmas csomagtartóval (5 ajtós!). Az autó kényelmes, minden a helyén van, kézre esik, könnyen kiismerhető. Rendkívül dinamikus, amikor a turbó rákapcsol olyan 1500-1700/min-es fordulaton, mintha s*ggbe rúgnák az embert. Gyorsul mint egy hathengeres, és a fogyasztása bámulatosan alacsony. 5.2-es átlagfogyasztással közlekedtem vele, de még egy négyszemélyes, full csomagtartós, légkondis, 225-ös kerekekkel közlekedő olasz kirándulást is max 6,2 l/100km-el tettünk meg. Egyszerűen tökéletes a fogyasztása! 2000-es fordulaton 120km/h, 3000-es fordulaton 185km/h a sebessége, max 230km/h-val mertem vele menni, mert így is több gyorshajtás büntetést kaptam vele mint a 4-es golffal.
A szervízigénye nem sok, tény, hogy csak az OMV-n tankoltam és szigorúan 15.000 km-enként megtörtént az olajcsere. A porlasztócsúcsokat egyszer sem kellett cseréltetnem! Összesen a kettőstömegű lendkerék csere volt nagyobb összegű, ami 250e Ft-omba került. A magyar utak megtették hatásukat és a futóművet rendesen igénybevették, így azt mondom az a leggyengébb pontja az autónak, mint általában minden magyar aszfalton közlekedőnek...
Fenntartási költsége elenyészőnek mondható, a tágas csomagtartó és a dinamikus motor nagyszerű!
- Kettőstömegű lendkerék és kuplung 150e km-nél cc. 250e Ft. - Felfüggesztés hibái: talpasok és teleszkópok kb 2 évente 1-2 csere. - 225/40 R18-as kerekekkel évi 1-2 defekt. - Turbócső 3x lyukadt ki az 5 év alatt. - Hátsó ajtó zárja 2x lett cserélve 5 év alatt.
Debrecen-Józsa: Séráék a Rózsástelep utcán - évek óta szervizelnek, maximálisan elégedett vagyok.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Golf IV 1.4i | Következő autója? | '07 Santa Fe CRDi 2.2 |