Mondi... SZERETEM
Szóval: nincs 1 éve hogy megvettem a külsőleg szerintem borzalmas szinben(sötét kékes lilás) pompázó mondeo kombit.
Ár érték arányban nagyszerű választás volt.Még nem túl öreg 99-es, kombi, elég tágas, korának megfelelően jól felszerelt,(klima,abs, 2Xlégzsák, sok elektromos extra), és persze diesel.1.3 millióért jobbat nem igen találtam.
A kaszni inkább unalmas, semmi különös fantázia nincs benne, persze aki szereti a konzervativabb autókat, az nem csalódik,belvilága szintén egyszerű ám minden kézre esik és ergonomikus, elkektromos rendszere eddig nálam jól vizsgázott, kívül belűl minden világít, minden működik, kivétel most a közponi záram rakoncátlankodik. Ha mondjuk egy 5 milliós autórol lenne szó talán érdekellne, de jelen esetben elenyésző hibának fogom föl.Szervizelés terén egyébként elég jók a tapasztalataim, nem drága igazán semmi hozzá, egyedül a vezérműszíj csere volt egy kicsit nagyobb tétel, kb olyan 50ezer forint, de szerintem kötelező erre költeni aki használt autót vesz.
Az én autóm gyengéi inkább a futóműnél voltak, csapágy szilentek gömbfej, de nem volt igazán nagy tétel a cseréje ezeknek az alkatrészeknek.
Szóval összességében szerintem megbízható, bár azért mindig meglepi az embert.
Bár ez nem is biztos hogy a tipus hibája, inkább aról van szó hogy nyolc éves, és hogy diesel, és hogy nem 10ezer km-rt mentek vele évente.A motorja a maga 90 lóerejével, hát nem rakéta, de azért mindenképp nagyobb élmény mint a magyarországon még mindig sokak álltal legendás 1.6-os benzines.7-8 liter közt el lehet járni vele, nekem sosem fogyasztott többet,autópályán a 150-160 kényelmessen tartható, rugalmassan dieselessen lehet használni, az állóhelyes sprintet nem igazán teljesíti jól,de hát nem is ez a lényege. Szerintem egyébként egy ilyen méretű és súlyu autohoz, lehetett volna valami erősebb dieselt párosítani.
Azt a véleményt azért nem osztom hogy olyan hatalmas autó lenne, közép kategória, az utastere egyálltalán nem olyan tágas, hátul szerintem szűk, a kombi jól pakolható, elől azomban jól elférni,még a közel 2 méteremmel is kényelmessen használom.Mindent egybevéve, egy igazi jó öszvér német autó, egyszerű, nem kimondottan erős, de jól használható, és szeretni való.
Aki nem akar és persze nem tud sokat költeni autóra annak tökéletes választás,sokkal izgalmassabb mint a gyenge és kis méretű benzinesek.Ajánlom mindenkinek.
- Centrálzár,(éppen most adta meg magát), gömbfej, kerékagycsapágy,szilentek,ezen kívül csak olajcsere.vezérmű szíj.
Suzuki szervíz Siófok, Ford Siófok.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | 406 | Következő autója? | Opel Vectra 2003- |