Autók » Ford » Mondeo (1993-2000)

Mondeo 1,8 TD

Gyönyörű, és megy, amikor kell, imádom!

Középiskolás koromban tetszett meg ez a szépség! Már akkor eldöntöttem, hogy nekem mindenáron ilyen autó kell! Aztán 3 évvel ezelőtt lehetőségem nyílt rá, hogy megvegyem magamnak! Egész hétvégén autót kerestem a környék összes kereskedésében, míg végül rátaláltam! Már az útról megláttam a gépet, gyorsan megálltam aztán nyomás be a kereskedés parkolójába, ahol már két vevő nézegette az "autómat"!
Először oda se mentem nézegettem a többi autót (nem mintha érdekeltek volna), vártam, hogy végre elmenjenek onnét!Aztán ahogy közelebb értem, akkor hallom, hogy megveszik az autót csak az a gond, hogy nincs náluk előleg, de megoldható még a nap folyamán!Ekkor egy világ omlott össze bennem, egészen addig míg rámnézett a kereskedő srác és megkérdezte, hogy "véletlenül" nem egy suliba jártunk-e?
Jobban megnéztem magamnak és tényleg ismerem! Odajött megkérdezte mit keresek, mire mondtam, hogy pont azt, amit most adtál el! Gyorsan válaszolt, hogy ha kell, a tied, megoldjuk! Aztán gondolom a többéves rutinjának köszönhetően finoman lerázta az előttem levőket, odaadta a kulcsot és már mehettünk is a próbaútra! Aztán még két hétig várakoztattak, mikor jött a telefon, hogy menjek az autómért! Életem egyik legszebb napja volt!
A 30000 kilóméter alatt, amit beleraktam egyszer télen nem akart elindulni -15-ben, de mint kiderült azért, mert az akksija már régi volt, de ki lett cserélve, azóta ilyen gond nem volt! Másik rossz élményem amikor hazafelé 120-as tempónál elszakadt a vezérműszíjam! Azonnal STOP, aztán vontatás haza! Pár hónapja a kilincsek nem nagyon akarnak visszaugrani a helyükre nyitás után, sőt egy nyitás alkalmával a vezetőoldali kilincsből kitört valami rúgóféle, amit azóta se találok! :(
Nagyon szeretem ezt az autót életem egyik legjobb döntése volt!
Röviden ennyi a történet!

- Elszakadt a vezérműszíj, de ezt nem hibának, sokkal inkább "öregedésnek" nevezném, így 10 évesen! Az első két kilincs, ha kinyitom az ajtót, úgymarad, nem ugrik vissza a helyére akárhogy kenegetem :)

Édesapáml, aki nem autószerelő, de tökéletesen megoldotta a vezérműszíjcserét!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? Következő autója? Mondeo TDCI