Autók » Ford » Mondeo (1993-2000)

Mondeo 1,6 GLX

Az én kis "otomobilom"

Nos ... ahhoz kepest hogy elso sajat autom nagyon megvagyok vele elegedve.

No nem egy sport gep de hat az ember mit varhat el egy 1.6-os motortol (megjegyzendo hogy 90 loeros 16 szelep - no jo mostanra biztos kihalt mar egy par darab beloluk, de vele egykoru autokban gyengebbek a motorok) ami egy ekkora kasznit kell mozgasba hozzon, mentsegere legyen mondva porgetve a hangja mellett megjon egy kis "furgeseg" is - dehat a konyvecske is azt irja hogy maximalis nyomatek valahol 3500 kornyeken ... hat igen de akkor mar jon a hang meg lehet a nagyobb fogyasztas is (mostanaban nem merem :)), szoval megalkuvas az elet vele :).
Amugy neha meleg motorral megkergetem (5000-6000 fordulat)... csak azert hogy a motor szokja es ha netalan kosz volna benne hat kiegessem ;)

Vezettem egy par gyorsabb autot is, nagyobb motrokkal, haaaat nem is tudom mennyi ideig volnanak epek, toresmentesek a kezeim kozott ;).

Amit nem szeretek benne, GLX felszereltsegu - ez erdekes dolog lattam mar ugyanilyen tipust ugyanezzel a felszereltsegi nevvel - azert nevvel mert teljesen mas extrak voltak benne :)) - mna de a felszereltseg ellenere pl elektromos tetoablak,tukrok, ablakok elol, legzsak csak nekem ;), pluss belso, allithato kormany, ulesmagassag ... hianyzik hogy nincs ABS (lehet hogy a telen nem torok szet egy masik autot vele ha van - ugyhogy allitom kemeny az elso merevito, leteszteltem), legkondi :( - sebaj ahol lakom nem jellemzo a hosszu nyar (telen megno kicsiket a fogyasztas de elso kulcsra indult -29 fokban is, -34-nel mar nem akartam kinozni).

En ugy erzem nem nehez fenntartani, igaz megpapil az olajbol, de a havere is ilyen es hat az ove is szereti ... hja talan a 16 szelep....

Amugy hosszu utakra kivalo, kenyelmes, a csomagtarto oriasi(hatchback)..... haaaat kombi autok vannak kissebb csomagtartoval :)

Merem allitani hogy egy megbizhato, kenyelmes auto, nem lehet vele szaguldozni, de en amugy is a 100-130-as intervallumba allitom be a sebessegmero orat - azt meg vigan tudja, ha meg tobb kell akkor hagyjuk porogni ...

A lokharitok torekenyek, a lampa fenye kicsiket gyenge (ki kell cserelni a szorouveget - vagyis azt ami megsargul es akkor javul a helyzet), azt mondjak draga az alkatresz hozza - erre azt szoktam mondani "lehet draga ha ugysem kell" :)

Vagyis az en kis "otomobilom", ami mar sokmindent kibirt es meg muszaj lesz neki ...

Update:
- elbotolva

Osszefoglalva:
+ kenyelmes, nagy - elol ultem es fertem, jo volt az ulese is, kicsit szetult mar de derektamaszos
- teljesitmeny - most mar nagyobb motorral vennek, minimum 120 lo egy ekkora kaszninak
- muanyag lokharitok amik tornek konnyen

Egy szeretheto, kenyelmes hosszu utra is jo autocska.

- hmmmm .... - - toresek (koccanasok) nyomanak eltuntetese (biztosito fizette) - - lengescsillapitok, rugok (kb 200 euro) - - hatso szilentek? - valami kis kutyuk amitol kopogott az auto hatulja (15 euro) - - elol ugyancsak valami kis kutyu, futoszogallitas (kb 35 euro mindenestol) - - katalizator, kozepso dob, meg egyeb darabjai a kipuffogorendszernek (katalizator kiiktatva :), a tobbi kb 60 euro) - - egok, biztositek (apropenz) - - cserere var a csomagtartoajto gaznyomoi - kigyengultek - - a tipikus torekeny szellozopalcikakbol en is letortem vagy harom darabot :( - - kiegeszult a lista: - - vezermuszij + gorgok - - hatso rugok - amugy olajcsere, ablakmoso folyadek es benzin, benzin ....

Az egyik haver szerelte es szereli ....

Fenntartási költség (8) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója? nem tudom ...
Verdikt (7.1/10)

Ford Mondeo 1993