A vörös bestia :)
Miután a 3 gyermekünk kirepülőfélben van a családi fészekből, a sokat látott voyagerünk elhagyta a családi köteléket. Ez után álltam neki autót keresni, amihez elég ellentétes kritériumaim voltak. Októbertől márciusig (tehát téli időszakban) városon belüli napi 20km (10°c felett már robogózok inkább), valamint a tavasztól őszig két hetente egy-egy alkalommal 2-600 kilóméteres távok megtételére gazdaságos üzemeltetésű járgány. A benzin és dízel autók között voltam elveszve, hogy melyik nézőpontomból engedjek nagyobbat amikor az egyik kereskedés közepén ott állt Ő. Mélybordó, vignale felszereltséggel, tetőablak, zizi-bambi-körhinta, 3éves, 57000km-el. És amire addig eszembe sem jutott gondolni konnektoros hibrid. Szerintem 2 másodperc alatt eldöntöttem, hogy egymáséi leszünk. :) A látszat kedvéért még akkor hívtam is egy profi átvizsgálót, de semmi olyat nem talált ami eltántorított volna az autótól.
Fél éve használom már,
a napi városi köreimet szinte teljesen elektromos üzemmódban tudja (a nagyobb hidegben a fűtés rásegítés miatt 1-2 percre van hogy bekapcsol a benzinmotor)
- Fogyasztás (kifejezetten a lemerült nagy akku után kinullázva): 5.7l/100km. Ez tartalmaz kb 1000km autópálya navi szerinti 130-at, és 700km szerpentinek, és közutak. Amúgy a megvétel óta összes átlag 3,33L benzin ÉS 10,31kwh /100km
- Ülés: fórumokon sokan panaszkodnak rá, de én 105kg és 180centi vagyok és pl az utolsó 8 órás etapból teljesen jó állapotban szálltam ki. Nem hosszított ülőlapos ülésem van, mondjuk lehet a vignale ülés más. Ez előtt egy chrysler grand voyagerem volt, simán hozza azt a kényelmet.
Adaptív tempomat, sávtartás nagy találmány, az autópályás vezetés egy álom így.
Világitás a full ledes nem hittem el hogy van ilyen
- Hátsó távolság érzékelő
Ivanics Fehérvár
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2021 |
Előző autója? | Grand Voyager | Következő autója? | még ebből is van pár év hitel :) |
Verdikt | (9.8/10) |