Ez egy jó autó!
Nagyon jó vezetési élmény, dinamikus, 140 LE diesel motor, remek úttartás, nagyon jó futómű, jó kormányozhatóság, panorámás kilátás, 7 személynek is elfogadható helykínálat. Minden vezetés alkalmával megállapítom: ez egy jó autó!
(Egyébként főleg a feleségem használja). Országúton takarékos 6 l/100 km teljes terhelés mellett, városban 9 litert is megeszi dinamikus vezetési stílussal.Megbízható autó. A Fordnál 5+5 év szerviz csomaggal 30.000 Ft-s olajcsere, 6.000 Ft-t egy év egész Europára kiterjedő car assistent szolgáltatás. A miénk Trend fokozat. Ami nekem nagyon hiányzik belőle az az ülésfűtés. Utólag beszerelhető lett volna, de a feleségem nem kérte....(egy birkabőrrel megoldja). Remek az automata digitális klíma. A Trend fokozatban nincs első szélvédőfűtés sajnos, pedig az remek volna. Jól variálható ülések, szabadon mozgatható és dönthető a második üléssorban lévő 3 ülés. A modern diesel alkatrészek drágák lennének hozzá (kettős tömegű lendkerék, részecskeszűrő, de még nem kellett cserélni ezeket. Hátrány talán az, hogy a Ford Hovány szervizekbe 1 hetes előjegyzés van. Ez persze azért van, mert korrekt áron dolgoznak. Ezt a 2.0 TDCI motort egyébként a Peugeot-Citroen-nel együtt fejlesztették és a legjobb és legmegbízhatóbb francia diesel. Én mindenkinek ajánlom, aki egyterűt akar vásárolni. Van egy 2018-as Ford Kugánk 1.5-s turbó benzines 140 LE-s, városban 12 liter fogyaszt télen, vegyesben 9-10 litert ugyanezekkel a vezetési feltételekkel, igaz abban minden extra benne van és azt használom is (pl ülésfűtés, kormányfűtés).
- Részecskeszűrő regeneráló befecskendező 93.000+23.000 Ft javítás=116.000 Ft. - Generátor ékszíjtárcsa szabadonfutó 30.000 Ft.
Kusztos Géza Tótkomlós
FORD Hovány Szeged
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2010 |
Előző autója? | Berlingo Multipace Plus 1.6 (benzines) | Következő autója? | KUGA Ecoboost 1.5 turbo benzines |
Verdikt | (9.2/10) |