Öreg csótány - de azért szeretjük
Egy aukciós oldalon licitáltam erre a kocsira, de nem nyertem meg.(szerencsére) Majd pár nap múlva értesített a tulaja, hogy nem venném-e meg a kocsit, mert a licit nyertese (és a 2., meg a 3. stb...) nem veszi meg, mert az autónak vannak hibái, amit "elfelejtett" beírni a hirdetésbe. Mondtam neki, hogy van az a pénz, amit én adnék a kocsiért, csak az nem annyi, amit a jónak vélt autóért kínáltam a Vaterkán... Csávó mondta, hogy OK, nem gond, de neki nagyon kell a lóvé, mert az új autót már lefoglalózta, jöjjek el, nézzem meg, és megegyezünk.
Élőben mást mutatott a kocsi, mint a képeken... Első lökös törött, ablaktörlő nem megy (de a motort hallottam, hogy jó), 2 ülés hiányzik leghátulról, a hűtővíz melegszik és fogy(hűtőcsere gyanús), bal első ajtókárpit a kezemben maradt. Amúgy a kaszni rozsdamentes, a motor szépen jár. Mondtam az asszonynak, hogy akkor most játszunk egy kis WheelerDealer-t. A fószernak előadtam egy nevetségesnek tűnő árat, amit ő nagynehezen kb. elfogadott, így mienk lett a kocsi.
Hibajavítás:
ablaktörlő - műanyaghüvely pillanatragasztóval vissza, 2 éve semmi baja
hűtőrendszer - tömény fagyálló volt benne, felét leengedtem, csapvízzel visszahigítottam (azóta nem forrt fel), a fűtéscsövek rugós bilincseit kicseréltem ABA bilincsre, azóta alig kellett vizet utántölteni
ajtókárpit - 3db 5x60-as facsavarral felbindszizve
a lökhárítót 1 évvel a vétel után ragasztottam meg, lefényeztettem, feltettem, másnap az anyósom beletolatott a WagonR-jével... mondanom sem kell, azóta megint úgy van...
Kalandosan került hozzànk ez az autó, de azóta hálásan szolgálja a családot. Soha nem hagyott minket cserben, nem történtek előre nem látható hibák, annak ellenére, hogy 80%-ban az asszony jár vele a gyerekkel, és ez azért egyáltalán nem elhanyagolható tényező :-)
Hátrányai:
-benzinfogyasztás: országút 80-100-al 10,5l, város 12l, autópálya 150-180 között 11-12l
-a 6. És 7. Ülés csak 175cm-nél alacsonyabbaknak kényelmes hosszútávon
Előnyei:
- láncosmotor+automataváltó=örökélet
-minden ülés egyenként egy mozdulattal kivehető és áthelyezhető
-hátra simán befér egy nagy babakocsi, összecsukás nélkül!!!
-kényelmes, magas fotelülések
-borzasztó igénytelen, mindenből a legolcsóbbat, lexarabbat kapja (Tesco olaj, ‘céges’ benzin, csapvíz a hútőbe, stb.), és mégis megy az öreg csótány
Ha minden autónak csak ennyi baja lenne, bezárhatnak a szervízek!
- Ablaktörlő mechanika - összeragasztottam, 2 éve úgy van - Gyertyacsere - 7000Ft - Ékszíj + feszítőgörgő - 30000Ft - Kipufogó komplett (középső+hátsó dob) - 25000Ft - Olajhűtő tömítéskészlet - 1500Ft - Akkumulátor - 18000Ft - 2db hátsó féktárcsa + betét - 20000Ft - 2x olajcsere: szűrő - 1800Ft, 5.5l 10W40 Tesco motorolaj - 5000Ft - Klímatöltés - 11000Ft -
Mindent magam csináltam. Ez a kocsi olyan egyszerű, mint a barlangrajz, ha valakinek van egy kis műszaki érzéke, az gond nélkül meg tudja javítani a felsorolt dolgokat. Szerszámszükséglet: Crowa-, és villáskulcs-készlet, csavarhúzó, kalapàcs
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Swift | Következő autója? | Lodgy |