Autók » Ford » Galaxy (1995-2006)

Galaxy V6

Hosszú táv bajnoka, családi sport autó

Annak javasolnám ezt a típust aki sokat utazik, szeretne gyorsan haladni és sok cuccot vinni.Erre a célra találták ki. A kéziváltós típus az igazi, az automata váltóval lassabb és jelentősen többet fogyaszt !!!

Én sokáig kerestem ezt a típust V6 Ghia. Viszonylag ritka még a mai napig. Elsősorban hosszabb utazásokra használtam. Városban is jól lehet vele közlekedni, de a fogyasztás szempontjából a városi közlekedést télen nem lehet 10 liter alatt tartani.

A v6-os autópályán van igazán elemében. Halk és nagyon stabil, lehet vele száguldozni. Az utazás egyáltalán nem megterhelő. Cél lehet bármi, pl: egy téli utazás 5 ember 5 snowboard és teljessel felszerelés vagy nyáron 4 tagú család, babakocsi, kis kád, bringa, táskák 2 hétre felkészülve.
2 személy részére igazi szabadság !Hátsó ülések nélkül, kényelmes szállásként is funkcionál. Külön dicséretet érdemelnek a kivehető ülések, a sima puha padlózat, a belső tér világítás és a csomagtérben az elektromos csatlakozók a hűtőládáknak.

A sok célú funkciók mellett, a biztonsági szempontok szerint is nagyon jó.
A motor nagyon szépen jár, érezhető erőtartalékai vannak.Nem kell pörgetni, folyamatos nyomatéka van. Lehet vele nyugisan is közlekedni, így 9,5 literes az átlagfogyasztás. Aki ilyen autót vesz az persze néha szeret gyorsan is hajtani.Dinamikusan gyorsul, de érezni lehet a tömegének hátrányait. Nagyobb temponál viszont jobb mint az átlag és 180 km/h-nál is még gyorsul. 200 km/h felett is, órákig lehet vele utazni. A dízel modelleknél jobban megy, és élettartama is hosszabb mint egy tuning dízelnek.

Kényelmes vezetni, mindenhol magabiztos
A futómű is nagyon jó. Elviselhetővé teszi a göröngyös utakat, bár jól bírja azért nem terepjáró.

Ami nem tetszik: Az első világítása gyenge
A futómű viselkedését nagyon befolyásolja a gumik mínősége (javasolnám a good year ventura) abroncsot
Párásodásra hajlamos szélvédő. Ha a vízelvezető csatornákba szennyeződés kerül akkor könnyen bepárásodik a szélvédő

Összeségében egy megbízató, nagyon jó autó ami olyan mint egy gyors autó, olyan mint egy luxus autó, olyan mint egy kisbusz és semmihez sem hasonlít

- Ablakemelő, vízpumpa,kipufogó, fűtés kapcsoló, izzók, hátsó ülés támla, riasztó, központizár

Nehéz normális szerelőt találni. A márka szervízekben drágán és felszínesen dolgoztak (Fort, Petrányi).Nagyon lebeszélnék mindenkit a Budaörsi út elején található Ford műhelyről! Lehúzás garancia és számla nélkül!

Nekem a Német és Osztrák szervízek jöttek be.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1996
Előző autója? Passat variant 2.0 Következő autója? Galaxy vagy Sharan v6
Verdikt (6.9/10)

Ford Galaxy 1995 (1995 - 2006)