Autók » Ford » Galaxy (1995-2006)

Galaxy 1.6

Ford: Never ever

Rengeteg autóm volt már (sajnos több Ford is), de ennyire igénytelen, silány talán még soha, mint az új Focus. Semmiben nem felel meg a mai kor követelményeinek. Közel öt millióba került. (Érdekes, hogy már a szalonban is az MS design felszereléssel ajánlják, annyira borzasztóan, idétlenül néz ki gyári alapverzióban. A négy ajtósra nem is létezik ez a kiegészít? spojlerezés, ezáltal az annyira ocsmány, hogy nem is lehet alternatíva.) Az 1.6-os motor rendkívül gyenge ehhez a súlyhoz, ráadásul borzasztó zajos. (Megjegyzem szóltak a szalonban, hogy 2 literes motorral lehet csak normálisan közlekedni.) Francia modellekhez szokván kényelmi szempontokat sokáig nem is ecsetelném (minden szempontból évtizedes a lemaradás, így szánalmasnak t?nne mindenféle összehasonlítás a hasonló súlycsoportú Megane vagy a C4-esekhez képest), de legalább elfogadhatóan lehetne ülni benne. A lábaknak nincs hely, a kormány bevonatától kiráz a hideg, az állíthatatlan fejtámla lenyomja a fejet, a kényelmetlen ülés legalacsonyabb állásban is olyan hatást kelt, mintha buszban ülnék. Els? napi tapasztalatok: Kézifék nem fog, lengéscsillapítók recsegnek, nagyobb fékezéskor az autó életveszélyes, egyszer?en oldalra elmozog, és 14l a fogyasztás. Következ? nap reggeli érdekesség, nem indult az autó mert enyhe emelked?n parkoltam. A félig teli tankból a motor már nem képes üzemanyagot felszippantani. Egyébként a komputer sem hétköznapi, a 100 km-re elegend? üzemanyagot 3 kilométer alatt el lehet fogyasztani. Egyébként 9l alá nem sikerült a fogyasztást levinni. A klíma –ami id?járástól függetlenül id?nként váratlanul magától is bekapcsol és a visszajelz? lámpát sem lehet látni, furcsa b?zt áraszt. Minden kidolgozás az igénytelenségr?l árulkodik. Borzasztó a Sony berendezés, csak cincog a rendszer. Ma váratlanul megjelent a kijelz?n, hogy veszély, nincs ablakmosó folyadék. Nem tudom miért pont most, amikor egy hete nem is töröltem ablakot és most sem szándékoztam használni... Összefoglalva: halálfélelmem volt az autóban, senkinek nem ajánlom a márka vásárlását.

- Szinte nincs megbizható, jól m?köd? alktrésze a járm?nek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Mondeo Következő autója? nem Ford
Verdikt (3.5/10)

Ford Galaxy 1995 (1995 - 2006)