Családtag!
A4-es kombit akartam. Aztán ez lett belőle. Egyszerűen imádom, imádja a párom, imádják a gyerekek. Szinte minden van benne, a tempomattól a radarig. 2,9 M-ért vettem tavaly augusztusban. 140LE a chip segítségével. Előzni még emelkedőnek sem probléma. 1500-as fordulat alatt hulla, de fölötte nagyon megy. Sajnos miután megvettem, a klíma kifeküdt. A telet elérve kiderült, hogy a fűtés sem az igazi. Az izzítógyertya cseréjével persze a fűtés megoldódott. Aztán egyszer csak az összes fűtés megszűnt. A vízpumpa adta meg magát. Nagyszervíznél nem cserélték ki, pedig kellett volna. Viszont a klíma kuplungjának a közepe mitől darálódott le, azt a szerelő sem tudta megmondani. Csere után az is megoldódott. Most még a két kutyacsontot kell kicserélni, mert kopog az eleje. Alánéztem, csere. Mindezek ellenére imádnivaló a gép. Ha kell, akár heten is kényelmesen elautózunk vele. Városban 7,5-8 körül eszik. Normál tempóval lakott területen kívül már hoztam ki 4,8-al is, de ez már extrém volt. Általában 5,5-tel beéri. Egy tankkal valamivel több mint 1100 km-t tudok elmenni. Ekkora autónál szerintem ez király. Viszont ehhez újra meg kellett tanulnom vezetni. Ki kell használni az autó tömegét! Városban 5.-ben kényelmesen lehet tartani at 50km/h-t. Lassítani mindig motorfékkel szoktam. A fék csak megálláshoz kell. Lakott területen kívül a tempomat óriási segítség. 95-re belövöm, a fogyasztás is kevés, a trafi sem számít. Autópályán 130-140-nél már 7,5 körül kajál, bár ez nem biztos, mivel eddig talán ha kétszer mentem rajta, akkor sem sokáig. Talán ami nem tetszik rajta, az hogy a pakolóhelyeket egy kissé szűkösen mérték. A műszerfal tetején lévők picik, a kesztyűtartó sem valami nagy, ráadásul igazán lehetne hűtött is. Az ajtókon lévő zsepek viszont jók. A kormány alá is tettem volna pakolórészt. De hát semmi sem tökéletes.
- Kiegészítő fűtés izzítógyertya 12.000Ft + 4000 munkadíj
- Klíma kuplung csere (A közepe ledarálódott) 9800+6000Ft munkadíj, ami tartalmazta a klímatengely végének megigazítását (reszelővel) a klíma fertőtlenítését, pollenszűrő cseréjét)
- Vízpumpa cserét 30000Ft munkadíjjal együtt (a MŰANYAG vízkerék elvált a tengelytől és nem forgott)
- A kutyacsontok cserére szorulnak. kb 8000Ft/db
3 szerelő is javította. Egyik a vízpumpát, másik a kályhát, harmadik a klímát. Mindegyik kiváló munkát végzett. Szakszervízbe viszont nem vinném.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Teljesítmény | (9) | Km vásárláskor | 197000 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 20000 |
Előző autója? | VW Golf II. 1.6 GTD | Következő autója? | Galaxy, Sharan, Alhambra. Vagyis megint ilyent vennék. Esetleg DODGE Charllengert (álmomban) |
Verdikt | (8.2/10) |