A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Fusion (2002-2012)

Fusion 1.4 TDCi 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Kis nagy autó.

Szöveges ítélet

2017-ben vettem meg Fruzsit, egy autószerelő barátom javaslatára.
Bár Diesel üzemanyagos volt, és nekem rövidtávú bejárásra kellett,
az állapota, és az előrelátható olcsó fenntartási költségek, jó vételi ár miatt döntöttem mellette.
Miután megvettem, a szerelő barátom javaslatára minden 10000km után vittem hozzá olaj, ill. szűrők cseréjére. Ami elhasználódott, vagy bármilyen hibát véltem rajta, azt javíttattam.
A legidegesítőbb hibája az ajtózárba integrált ajtóérintkező kapcsoló volt. Mivel ez a pár száz forintos alkatrész egybe van öntve az ajtózárral, ezért azt kompletten kell cserélni, ráadásul többféle érintkezőszámmal gyártják, és ezek nem is kompatibilisek egymással.Elsőre sikerült vennem egy bontottat 5000Ft-ért, de másodszorra már 20-ba fájt egy bontóból vett példánya.
Maga jármű azt adta amire készült. Semmi luxus, elvitt ahova kellet, relatíve nagy rakodótérrel, magasabb üléspozícióval, előre dönthető első ülésével, jó pakolhatóságával, könnyű ki-és beszállási lehetőségével, alacsony fogyasztásával, bontóból beszerezhető olcsó alkatrészekkel szerzett jó pontokat. A fogyasztása az nyáron nagypapás stílusban 4,3 is volt, de átlag 4,7-et evett. A kis motorját a klíma az nagyon megtudta fogni, előzésnél jobb volt kikapcsolni. :-) Télen 5l-el jártam vele. Autópályán is 5,2-5,5 között elment 120-130-al, de ha 140-el zúgattam, bekapta a 6litert. Télen elég nehezen melegedett, a szélvédőn való kilátás az nagyon gáz volt ilyenkor. Nagy hidegben, ha egy 15km-ert elmentem vele addigra lefűtötte a jegesedést, de addig foltokon láttam csak merre megyek.
Ezt a részét nagyon nem kívánom vissza. Ekkor fogadtam meg, hogy a következőbe lesz szélvédőfűtés.
Nem is szándékoztam lecserélni addig, amíg egy csatlakozó érintkezési hibája miatt, meg nem állt alattam egyszer az úton, és trélerrel kellett hazahozatnom.110ezrembe fájt ez a mutatványa. 50 a trélereztetés, 60 a hibafeltárás-javítás a Ford Petrányinál. Ezután már nem bíztam benne többé, és nem mertem hosszabb útra merészkedni vele. Megfogalmazódott bennem a cseréje.
Végül is tudtam, hogy egy 10éves autót vettem, és erre költeni kell, nem a szalonból hoztam ki, de a bizalmam megtört, mikor cserben hagyott az út közepén.
Utoljára még azért bosszút állt, Már eladtam, mikor az EGR-szelepe beadta a kulcsot, és egy reggelen az átadása előtt elkezdett ugrálni az alapjárata. Még kivett a zsebemből egy 50-est utoljára, de ezzel lezártam a kapcsolatunkat.

Hibalista

- Elrohadt kipufogódob - Bal első ajtózár - Bal hátsó ajtózár - Motorcsatlakozó kontakthiba - Vízpumpa - Vezérműszíj és feszítőgörgőcsere - Féktárcsa, fékbetét - Hátsó rendszámvilágítás - Hátsó csomagtérajtó légrugói - Olajteknő tömítés - EGR.szelep - Akkumulátorcsere - Klímagázfeltöltés

Ide hordtam szervizbe

Ismerős helyi autószerelő javította végig míg nálam volt.

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Ford Petrányi Üllői út.

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Kényelem (7) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 133000
Megbízhatóság (7) Vezetett km 43200
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Következő autója? RAV 4 Hibrid
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Fusion 2002 (2002)

További ítéletek (155 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)