Lassan kopó Fruzsi
Lehet szidni, de nagyon lehet szeretni! Puritán, egyszerű, és nagyon nagyon megbízható! No és amit tőlem kapott az elmúlt 12 évben... végtére is az autó van értem, nem én érte :)
Talán csak szerencsés vagyok, amiért első szériás autóm van, ki tudja? Persze költöttem rá én is fel is sorolom gyorsan miért szeretem annyira:
Ajtó takaró léc, műgyanta:2 000 Ft
jobb oldali visszapillantó tükör /egy állat letörte/ 10 000ft -2004
Fél totál kár,frontális ütközés miatt/ki volt a hibás a mai napig nem tudom/ 360 000ft - 2002
Hátsó lengéscsillapító csere /tanulság:800kg kicsit sok neki raksúlynak/ 70 000ft - 2005
Gyertya csere 1x, olaj és szűrő cserék 20 ezrenként, első!!! fékbetét és tárcsa 195 000-nél /komplett első hátsó, 70000 Ft/ - 2013
Vezérműszíj, szivattyú, generátorszíj 150 000km-nél, 63 000ft munkadíjjal -2011
Jobb hátsó kerék csapágy csere /Auto -fort szerelő cseszet meghúzni, fék betét ellenőrzéskor..., szerviz után bírt 200km-t/ 10 000ft én javítottam/- 2007
Jobb első felni és gumi csere /30cm-es patkát nem bírták 40km/h-nál/ 25 000ft - 2008
Fényszórók megvakultak, ideje polipoztatni, Jobb első és bal hátsó ajtók alja rozsdásodásnak indult - tanulság: vizes ablakot ne húzzuk le, mert az aljában megáll és nem szárad ki.
Üzemanyag: Mol benzinnel 7-7.5liter /évek óta nem tankolok ott/, Ömv 6.2-6.7L, Liter/100km!!! /Katalizátor kampec 185000-nél 2012 miatt Fogyasztás nyugdíjas ütemben Vegyes országút - városi adatok, döntően max 110km/h.
Éves biztosítás vidéken B3 kategóriában: 23 000ft /ez változott mert cégesként vettem, majd átírtam saját nevemre, adózási okokból/
Ja és a "raktérbe" befér a házi összecsukható, másfél talicskás betonkeverő is! /vonóhorog beszerzése megtörtént,azóta utánfutón szállítok :)/
Drágább és dizájnosabb autóm lehet hogy még lesz /jelenleg Alfa 159-re vágyom - már nem vágyom, vettem egy nagyrobogót :)/, de hogy strapabíróbb... azt kötve hiszem
- B oszlop ajtó takaró műanyag csík, műszerfal középső tároló ajtó, gyújtó trafó csere 168 000-nél, 173 500 kigyulladt a motor hiba lámpa - eddig semmi teljesítmény csökkenés - update: katalizátor hatásfokát vesztette, ezért a fogyasztás is megnövekedett kb 0,5-0,7 literrel 100 kilométerenként . Középső konzol alsó részen, lábaknál lévő takaró elem egyszer használatos pátintős vacak, 8500 ft/db horror áron cserélhető /Cromax ár/ 212 900 km-nél jobb első rugó eltört 15000Ft munkadíjjal -
Magán, saját,
autó-Fort, Motorház fényezés kritikán aluli, sajnos csak 2 év elteltével tűnt ki. Festés megfakult, egyre rondább.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | kritikán aluli | Következő autója? | ha lesz rá pénzem 159 2,2 vagy 2,4 |
Verdikt | (8.4/10) |