Fruzsi kufferébe pakolni jó! :)))
Fruzsit 2009 decemberében szemeltem ki egy kereskedőnél. 2008/7 havi modell, 12825 km volt benne, banki visszavett.
Magas autót szerettem volna, ezért is esett rá a választás. Elsőre ezt a típust nem is néztem, mert kicsinek találtam. De az első próba út alkalmával remekül elfértem és meggyőzött. Sokkal jobban pakolható mint az előző autóm (Ford Escort, 5 ajtós), erről az első nagyobb bevásárlás alkalmával meg is győzödtem. A szokásos havi dolgokon felül, amitől már az Escort csurig volt (és sokszor előfordult, hogy a hátsó ülésre került pár csomag) 3 személynek új ágynemű és előszorbára, konyhára és fürdőre való szőnyeget is elnyelt a Fusion. Azóta többször bebizonnyította, hogy milyen jól pakolható. Többször volt szállítva a rotációs kapa és kerti szerszámok, stb. Márciusban vettem egy elektromos robogót, ésszel pakolva gond nélkül befért, a csomagtartót rendesen le tudtam csukni és az anyós ülést sem kellett lehajtani. Igen... ezt lehajtva a nagy összecsukható létrám simán elfér a kocsiban. Az anyós ülés alatt van egy ötletes tároló, amit az ülőlap felhajtásával érhetünk el. Ezért cserében az anyós ülés(lap) nem emelhető.
Az Escortból és úgy általában nagyon sok kocsiból úgy szállok ki, mint valami hadirokkant, menni alig tudok. De ebből még hosszabb több száz kilométert egyben leveztve sincs semmi bajom. Igaz az ülésnek csak az ülőlapja emelhető, de így is nagyon jó. A váltó kézre esik és nagyon pontosan kapcsol, a kezelő szervek nagyon precízek. Először az index/távolsági kapcsoló nagyon bosszantott, redndre magam felé húzva, indexeltem is balra egyet, pár hét után megszoktam. Rendesen körbe látok a kocsiból, tolatásnál nem kell kukucskálni, hajlongani. Sokkal bátrabban tolok vele mint az előző autómmal.
Fogyasztásról olyan jókat nem tudok írni... eleinte nagyon sokat evett amikor télen kezelésbe vettem. Szoknom kellett az elektromos gázpedált is, és igazából 13,7 km alatt be sem melegszik, ráadásul nagy emelkedők is vannak az úton. Eleinte 7,5 litereket evett (!!héló, hát 1.4-es, az 1.6-os Escortom 6 literrel beérte!!), egyszer hogy meghajtottam a pályán egy kicsit és "kiégett" a rendszer 5,8-6,25 l/100. Utóbbi légkondival. Havonta egyszer tankolom, így az októberi fogyasztásáról nem tudok nyilatkozni de eddig becsültek alapján közel sem lesz olyan jó mint eddig, olyan 7 körülire várom.
A nagy fogyasztást ellensúlyozva még lomha is... ha emelkedőt lát megilyed vagy nem tudom, hiába pörgetem semmi... Aztán inkább már nem is pörgetem, mert csak a benzint eszi feleslegesen. Sík terepen használva nagyon pörgős a motor, olyan 3 ezer körül éled.
Nyikorog egy kicsit... nem tudom mi. Szilikonoztam ahol tudtam... annyira nem érdekel. Van amikor csinálja, van amikor nem.
2010 október
Eddig minden rendben van. Nyáron kellett antennát cserélnem, mert lefoszlott(!!!) róla a műanyag borítás. Ezenkívül semmi hibája nem volt. Első rendszámtartó csere, mert egy 18-19 éves forma pláza cica beletolatott parkolás közben, szerencsére gyök kettővel, így csak a keret sérült.
Most vagyunk túl a 20 ezres szervizen, amit itthon végeztem el, mert nyáron lejárt a 2 éves garancia az autóra és nem volt semmi kedvem kiadni az előzetes érdeklődés alapján az olajcseréért valamint a pollenszűrő cseréért 41.250 Ft-ot. Magam megoldottam itthon 15 ezerből, ha már a garancia lejárt róla egyébként is. + 1 év garanciát vásárolhattam volna, 37.850 Ft-os áron.
A fogyasztás a hideg miatt szép lassan kúszik fel, az 5,8-as jó idős fogyasztás már a múlté… és lesz még hidegebb is, valamint fel kell raknom majd a téli gumikat is, amivel megint többet fog fogyasztani.
A computert hetente ellenőrzöm, a hibakódnál mindig azt olvasom "dtsc NONE" hála az Istennek.
Nagyon alaposan kitakarítottam és waxoltam a múlt héten, most csili-vili.
- Antenna.
Ford Sípos Eger. Inkább el se vittem, mert olyan horror árakat kértek volna, hogy megoldottam itthon az olajcserét.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Escort MKVII, 1.6 | Következő autója? | B-MAX, -C-MAX |