Autók » Ford » Fusion (2002-2012)

Fusion 1,4 fresh

Egy kedves zsebterepjáró

2005 nyarán kezdtünk el új autót keresni a párommal. Mivel komoly erdélyi köt?déseink vannak, ezért a SZAR magyar utakon kívül a MÉGSZARABB román utakra is meg kellett feleljen a kiválasztott. Sorra jártuk a békéscsabai autószalonokat, miközben én valami terepjáróról álmodoztam, noha tudtam, arra nincs elég pénzünk. A probléma a Ford Hoványnál megoldódott. A szalonba belépve egyb?l észrevettem a Fusiont. Jé majdnem terepjáró! Ezzel már eldölni látszott a kérdés, s?t a kedvesemnek is nagyon teszett. Beleültünk és döntöttünk, plussz egy hónapot (összesen: 2,5 hónapot) várva már az újabb modellt kaptuk, amit még markánsabb küls?, és sokkal finomabb m?szerfal jellemez. Az autót két hónapja használom és meg vagyok vele nagyon elégedve, noha a váltóval volt valami, de azt a szalon garanciálisan megoldotta, s?t arra a három napra még egy igazi piros "csajozósGOLFot" is adtak ingyé, igy néhány napra átérezhettem azt, amit a golfos "segtitánok" érezhetnek discoba menet. Igaz a legnagyobb öröm mégis az volt, amikor visszaülhettem a saját kis "terepjárómba". Nagyon jó továbbá az, hogy hátul is elfér kényelmesen két ember, valamint a csomagtartó mérete is OK. Most 1800 km-nél tartok, a fogyasztás pedig most kezd beállni, ha 6 körül lesz, akkor azzal is elégedett leszek. Tehát nagyon szeretjük, és az ismer?seimnek is nagyon tetszik, s?t bírja az erdélyi utakat is, a román benzinnel viszont vigyázni kell. A nagyváradi MOL kúton tankolt 95-öst sokkal hamarabb hörbölte fel, mint a PETROM 95-ösét, a legjobb eddig a Shell "spécibb" 95-öse volt. Amit hiányolok, hogy nincs 4x4 verzió, mert azt hajlandó lennék megfizetni. Az értékesít?m szerint ez esetben az általam vett kocsi akár 800 ezerrel többe is kerülhetne, ha lenne ilyen, de én ezt a pénzt nem sajnálnám az összkerékhajtásért.

- A sebváltóval volt "valami", amikor 2-be visszaváltottam "nyekergett". A szervíz korekten kezelte a kérdést, garanciálisan cseréltek valami alkatrészt, és most már nem "nyekereg". Semmi más probléma nem volt eddig.

A békéscsabai Ford Hoványnál vettem, az 1500-as revízió és olajcsere ingyenes, a felmerül? hibát korekten orvosolták. A szalon, és a szervíz alkalmazottai is nagyon kedvesek, és segít?készek.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója? Valami Ford, talán egy Mondeo.
Verdikt (8.1/10)

Ford Fusion 2002 (2002)