A legjobb kompromisszum
Közel 4 év cégautózást követett egy munkahelyváltás, és egy saját autó vásárlás. A cégautók vegyesen Focus, Peugeot 307, 407, Fiat Stilo MW, sőt rövid ideig egy Mazda 6 is volt.
Saját autónak a szempont az volt, hogy olcsón fenntartható, városban könnyen használható, de ha elmegyünk nyaralni, azért elférjünk benne. Új, és 3M Ft-ból jöjjön ki a szalonból.
Körbenéztük az összes kisautót, ami az árba belefért, a Fordból a Fiesta volt az esélyes. Akkor az egyik szalonban mondták, hogy üljek, bele a Fusionbe is. Párom közölte, hogy kicsit olyan mint a Chokito (ronda, de finom). Amikor meglátta a csomagtartót, akkor mondta, hogy legyen ez.
Összefoglalva:
Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Az egyetlen hiba a jobb oldali A oszlop aljánál valami zörög. Szerintem a szélvédő sarkát kívülről takaró műanyag elem lehet, de még a diagnózis hátravan. Ezen kívül eddig semmi! (Kopp, Kopp, Kopp)
A váltó nekem nem recseg, egyszer-egyszer nem veszi elsőre a hátramenetet, de ez szerintem nem gond, akkor újrakuplung, és már meg is oldódott. Egyébként jól kapcsolható, és jó az áttételezése is.
A kényelme szerintem jó, az ülőlap kicsit rövid, de megszokható. Az újak műszerfalán a műanyag is puha.
Egy utólag beszerelt könyöktámasz sokat dobott a kényelmen.
A csomagtartó egy ekkora autótól pazar. (Az alsó középkategória ötajtósai is ebben a méretben játszanak.)
Szervízben még nem volt, de újonnan elfelejtették az árba alkudott téli gumit. De készségesek voltak, rendesek.
- Eddig még semmi. Amikor körbenéztük a szalonból kihozva, akkor túltoltam a motorháztető nyitó kallantyút (ezt hogy hívják szakszerűen?), és ez beszorult a következő nyitáskor, de orvosoltuk. A teljes szalon ezen a projekten dolgozott :)
Ford Hovány
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |