A kis mackós
11 éves peugeot 306 os - lecserélése előtt rengeteget olvastam sok sok autóról és véleményeket kértem ki autószerelő ismerőseimet! Először hű akartam maradni a francia autóhoz 307 - es modellhez de másodpercek alatt lebeszéltek róla! Kényelem és kinézet kiváló de a többit hadjuk.
Aztán jött az opel G - s modell hosszas szalonba járkálás után rávettük magunkat a párommal, hogy benézzünk a Ford szalonba is! Német autó,,, hátha???
Ki lehetett próbálni, nézegettük (Nekem már a formája a fusion - nak már az elsőpectől fogva tetszett persze embere válogatja csak elöszőr sokaltam!) Nem kapkodttam el a vásárlást! VÉLEMÉNYEM!!!; Érdemes több szalont meglátogatni én a harmadikban kötöttem ki, bár már majdnem föl adttuk!!!
Ami véleményem és tapasztalatom van az autóról de mielőtt megosztanám azt külön kiszeretném hangsújozni, hogy ez egy 1.4 benzines autó aminek az ára; átlagosan 2.8 millió forint megközelitőleg és ne hasonlítsuk egy 5 -12 millás autókhoz!!!!!
Ami nagyon tetszik a magasság! Egy kis mackós kinézetű autó a magasság is beleszámítva! A magyar utakra kiváló gondolok a kátyúkra kanyarban a 195 gumikkal stabil nagyon! Kényelmes!! Hosszú távon a Peugeot 306 ban fájt a hátam, mélyre kellet beülnöm a fusionnál ez nincs. Nembeszélve arról a páromnak van egy gerinc-sérve jobban bírja a hosszútávot mint az alacsonyabb autókban! Magas autók a Suzuki Ignis is vezettem van összehasonlítási viszonyom ég és föld!!! Panaszkodttak olyas hibára, hogy a műanyag zörög, igen az Ignisek - ben zörög de a Fordnál még nem tapasztaltam pedig az utakat minőségét nem kell bemutatnom! 2,5 hónapos az autó de már 8000 km - nél, járok tehát megyek vele! Oldalszélnél egy picit dobál de egy ilyen formájú autónál ez szerintem természetes! Valójában 70km/h sebességnél egy picit lusta de 100km/h után nagyot gyorsul hirtelen! De ennyi pénzért nem 3.0 BMW jár! A féket valójában szokni kell De szerintem 1000km után meg lehet szokni az egész autót! A tágas hely, csomagtartót dicsérni tudom csak! A zene kiváló jó minőségben sőt túl hangos is! Pedig a bolondja vagyok!!!
A váltó nagyon jól össze van rakva élvezet vele váltani főleg a hosszú 5. Visszatérve azokra akiknek recseget a váltó, tövig ki kell nyomni! De ez is láb és megszokás kérdése!!!!!
Nekem nincs ilyen problémám pedig hajtom!!! Egy amit érdekesnek tartottam; a nagyon hidegekben reggelente -8 -12 fok alatt, első elindulásnál amíg be nem melegedik az 1 - es fokozatot nehezen vette be. Egy 5km megtétele után már nem volt ilyen tapasztalatom de más elindulás után sem! Szóval 2.77 millió - ért egy fresh felszereltséget téli-nyári gumi 4-4felnivel!!?? Ajándék metálfény.
Egy ideális embernek, családnak, (Gerinc-sérves betegnek hosszútávra ´kényelemben´) a lehető leg jobb választás!!!
" Semmi hibát nem tapasztaltam még, pedig ´hajtom,´ hogy minnél hamarabb ki jöjjön rajta a baj addig amíg van rajta garancia! " Visszavitt ajánlott szervizben, ajándék felszerelések x összegért!!!!
- - - - - -
Nyiregyháza Ford - CARMO
- - - - -
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Peugeot 306 | Következő autója? | Talán Ford Fusion Diesel Stlye v. Elegance |
Verdikt | (8.1/10) |