Tök jó, de szerintem ghia-t vegyél
Használtan vettük, natürlich, vegyenek újat a rócsildék.
No de ennyi mocskos, lehajszolt, igénytelen autót, mint a magyar használtautók, én el nem tudtam képzelni. Még a mi 1 éve takarítatlan autónk is jobban nézett ki, mint a nepperek által már kitakarított autók többsége, nem is tudom, tán mangalicákat fuvaroztak... Ez persze nem az autókat minősíti, hanem kedves polgártársaimat.
No de mindegy, írjunk az autóról is:
A Focus 1 más világ volt (az is volt már..) . Abban volt némi szeretet, humánum is, meg ötletes tehetség. Ez német autó, kemény, zord, profi, fantáziátlan. Egyben van, megy, teszi a dolgát kiszámíthatóan (a Rönyó után ez az érzés sokat jelent.. :))
Egyébként azért írtam a címbe, amit, mert meg vagyok róla győződve, a Ford (meg mások is) a kelet-európai piacra más minőségű anyagokat használ fel az alaptípusokban (ambiente, trend). A ghia, mintha más autó lenne. Tényleg.
Ja, a kétlityós benzines sokat eszik városban, meg ha béna vagy. Országúton hét köré , sőt alá lehet vinni (a tempomat nem árt hozzá; 90-el szélcsendben hat alatt megy). Cserébe vezérműláncos, megbízható és csendes.
Húzni húz, de 16szelepeshez méltóan csak pörgetve, 3000 alatt szinte 1.6-osnak érzik. 4200 felett nagyot tol.
Egész csendes belül, utazóautó. Ja persze a magas kaszni miatt 120 felett is észrevehetően nő a fogyasztás.
Elégedett vagyok vele, jó érzés hogy megvan, de nem kötődöm úgy hozzá, mint az escortjaimhoz, kockavolvómhoz. Ez az új autók átka. Talán majd változik idővel, ha több lesz a közös emlék.
- -
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |