Autók » Ford » Focus C-Max (2004)

Focus C-Max 1.6 Trend

Púpos Focus

Nos hol is kezdjem. Engem az autó formája és jól pakolhatósága fogott meg. Igényes a színrefújt kilincs és tükörház, viszont ennyi pénzért
(4.650.000,-) nem m?anyag kilincs dukálna az autóba.A m?anyagok kategóriához mérten átlagosak.Szép, pontos illesztések és rezonanciamentes közlekedés jellemzi.
Az 1.6os 100LE-s aggregát nem a legjobb választás a közel 1,4tonnás kasznihoz. Klímával az elindulás kicsit nehézkes, viszont ha felgyorsul akkor 160-170et szépen visz autópályázáskor, miközben a fogyasztás-nálam- 8liter!Ja ha vkinek számít, padlóval 210körül van a vége. :)
Egyszóval ezt a motort pörgetni kell:). A futóm?vek tökéletesek, hirtelen kanyarvételnél vagy fekv?rend?rnél alig mozdul az autó. Ha osztályozni lehetne, úttartása csillagos 5ös. Ja tényleg, egy apróság:miért van az, hogy még a Ghia felszereltség?eknek sincs semmi szövet az ajtaján?! Számomra érthetetlen. A váltó pontosan kapcsolható, bár a rükvercet
kissé nehézkesen veszi. A Trend felszereltségen felül még 2zónás digit.légkondi és ködlámpa van az autóban. A klíma
nagyautós pontossággal m?ködik-kevés olyan autó van, melynek ilyen precízen m?ködne az autómata szabályzója.
Számomra a kárpitozás sem ebbe az autóba ill?. komolyan mondom, hogy az el?z? B Corsámban 1000szer különb volt.
Pedig azt kb 2.4mFT-ért vásároltam. Érdekes...
Tetszik az ülések jól variálhatósága, bár sztem az utasoldali ülés túl magason van(nem állítható), a pedálok pedig kicsit buszos elrendezés?ek.Viszont ha vki gyakran cuccol/utazik, és nem akar 200zal száguldozni, s egy megbízható nagy autót szeretne vásárolni, ajánlom a C-max-OT.
Végülis szerintem egy alufelnivel igen jó megjelenése lesz az
egyébként is jó formájú(csepp alak) autónak.Nem az a kiköpött csajozós verda:), de vagánynak vagány... A m?szerfal pedig-számomra-kategórián felüli.(anyagmin?ség is)
Nagyjából ennyi lenne a kis sztori...

- Kézifékkar csere.
- Parkolásnál-mikor be akartam húzni-kil?tte a gombot a rugóval együtt. A javítás szerencsére garanciális volt.
- Más probléma nem egyel?re nincs.

Ford Petrányi 1106.BP,Kerepesi út 105.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Corsa Következő autója? Volkswagen Passat 2.0 PDTDi
Verdikt (7.2/10)

Ford Focus C-Max 2004 (2004)